LAMBADA

Egipat programi

Sa našom turističkom agencijom Lambada posjetite najljepše destinacije za najbolji godišnji odmor.


EGIPAT (HURGHADA)

HURGHADA poznata kao „Biser egipatske obale“ sa preko 350 sunčanih dana u godini, je najznačajniji turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Takođe je i administrativni centar provincije Crveno more, jedne od 26 provincija Egipta. Ne tako davno, Hurgada je bila malo ribarsko mjesto. Danas je jedinstvena destinacija gdje možete uživati na predivnim plažama i hotelskim kompleksima u kojima će svi gosti naći sadržaj za sebe, u čistom i toplom Crvenom moru sa svojim šarolikim podvodnim svijetom i nestvarnim koralnim grebenima, u šopingu, mnogobrojnim izletima i egipatskoj tradicionalnoj hrani. Prostire se na 80 km obale Crvenog mora, a podjeljena je na Sakalu, El Dahar i El Memshu, uz još tri turistička centra – Sahl Hasheesh, Makadi Bay i Soma Bay.
Iako su glavne atrakcije Hurgade nesumnjivo vezane za plažu i kristalno čisto Crveno more, ovo egipatsko ljetovalište svojim posjetiocima nudi i druge brojne sadržaje, od obilaska Rajskih ostrva preko pustinje i obližnjih beduinskih sela, pa do izleta u Luksor, Kairo, Gizu te krstarenje Nilom.
Hurgada je destinacija toplog mora, ugodne klime i prekrasnog podvodnog svijeta s više od 250 koraljnih grebena. Tijekom dana možete uživati na prekrasnim plažama, a uvečer u bogatom noćnom životu. Egipatski odmor, kojeg čine odmor u raskošnim i udobnim hotelima, zabava u manjim aqua parkovima i animacijski sadržaji za najmlađe, upotpunite odlaskom na arapske tržnice na kojima se osjeća vesela vreva domaćina. Egipatska je kuhinja spoj arapske i cijenjene turske kuhinje koju čini raznoliko začinjeno povrće i meso. Domaćini uz obrok rado poslužuju ukusni čaj od hibiskusa.


⦁ PUTNO-ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
Putno-zdravstveno osiguranje nije uključeno u cijene paketa, ali je obavezno. Cijena pz osiguranja za osobe do 60 godina iznosi 2,00 KM po osobi dnevno, a za osobe od 60-75 godina 4,00 KM po osobi dnevno.


Za putovanje u Egipat za BiH državljane, potrebno je da imate biometrijski pasoš koji važi najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u Egipat.


Letove iz Sarajeva za Hurghadu imamo ponedjeljkom od 01.05-30.09. i četvrtkom od 25.05-30.09.2024. Letovi se realizuju avio kompanijom AirCairo u terminu iz Sarajeva u 6.45h. Povratak iz Hurghade je u 02.05h ujutro, sa dolaskom u Sarajevo u 05.05h. Vremena su lokalna. Tokom leta putnicima se servira light ketering.


Za bh, srbijanske i crnogorske pasoše, viza se izdaje po dolasku na aerodrom, i košta 26 USD.


Kako bi Vam naši agenti poslali nabolju ponudu za Vaš odmor, potrebno je da nam pošaljete sljedeće podatke putem e-mail-a, Viber-a (+38761909086), Facebook-a ili Instagram-a ili tako što ćete ispuniti sljedeću formu:


Naši agenti će Vam dati odgovor u najkraćem mogućem vremenskom roku.Upit za putovanje:

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.