LAMBADA

Albanija programi

Sa našom turističkom agencijom Lambada posjetite najljepše destinacije za najbolji godišnji odmor.


LJETOVANJE U ALBANIJI

Albanija u prevodu Zemlja orlova, sredozemna je država južne Evrope, koja raspolaže velikim turističkim potencijalima. Na dva evropska mora ima svoju obalu. Dok je Jonsko more poznato po čistoj, bistroj vodi, od Valone do grčke granice, dio Jadrana na koji Albanija izlazi od Valone do granice s Crnom Gorom krase pješčane plaže. Mnogo se priča o ljetovanju na albanskoj rivijeri, koja ima 300 sunčanih dana u godini. S razlogom, jer svi koji su bili gost Albanije znaju da je ovo rijetko mjesto gdje ne morate praviti kompromise između kvaliteta i cijene ako želite uživati ​​u tirkiznom moru vrlo čistih plaža.


DRAČ (al. Durrës) je najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora! Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko značajnih ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 115.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Južno od starog dijela grada razvio se novi s modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. U blizini centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometara s mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima... Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija na Balkanu koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici.


VLORA se nalazi na obali Otrantskih vrata, morskog prolaza između Jadranskog i Jonskog mora. Grad se nalazi u uvali zaštićenoj od vjetra i valova poluotokom Karaburun, a posebno je pogodan za razvoj luke. Danas je Vlora poznata po noćnom životu koji privlači turiste.


SARANDA Na samom jugu Albanije, nedaleko od granice sa Grčkom, nalazi se jedno od najpopularnijih letovališta u Albaniji - Saranda. Zbog blizine aerodroma na grčkom ostrvu Krf, Saranda je popularna i među međunarodnim turistima. Okružena je morem i planinama i odlična je destinacija za porodice, mlade i stare turiste, jer u Sarandi ima za svakoga ponešto! Okružena je morem i planinama i odlična je destinacija za porodice, mlade i stare turiste, jer u Sarandi ima za svakoga ponešto! To je grad sa izraženom mediteranskom klimom, više od 300 sunčanih dana u godini i toplom morskom vodom u kojoj se možete kupati od sredine aprila do oktobra. Gradske plaže u Sarandi su prelijepe, ali u okolini grada se nalaze neke od najljepših plaža u Evropi. Ukoliko želite iznajmiti plažni mobilijar, platit ćete oko 10€ za komplet ležaljki i suncobrana. U Sarandi možete posjetiti i niz znamenitosti: od ostataka nekadašnje sinagoge iz 5. stoljeća, muzeja, stare tvrđave iznad grada sa koje se pruža nevjerovatan pogled na Jonsko more i okolinu Sarande, do nacionalnog parka Butrinit koji se nalazi u blizini.


SHENGJIN - beskrajne pješčane plaže, čisti zrak i bogat kulturni program. Ovdje su stvoreni svi uvjeti za nezaboravan ljetni odmor. Zelene crnogorične šume ovdje graniče na snijegom bijelim plažama, drevnim arhitektonskim spomenicima s respektabilnim hotelima. Po dolasku ovdje, ljudi najprije napuštaju jadransku obalu. Mnogo nakupavshisa, možete istražiti grad. Putovanje oko predgrađa Shengjina u Albaniji možete posjetiti sljedeća zanimljiva mjesta: Jezero Skadar; Grad Shkod; laguna Vilunita; laguna Ulcinja; otok Franjo Josip.


U ponudi imamo hotele 3*, 4* i 5* u oblastima: Shengjin, Drač, Himare, Vlora, Saranda i Ksamil.


U cijene aranžmana je uključeno:

⦁ Direktan let na relaciji Sarajevo – Tirana – Sarajevo

⦁ Prtljag 20kg + 8kg ručni

⦁ Aerodromske takse

⦁ Smještaj u odabranom hotelu na bazi 7 ili 14 noćenja

⦁ Odabrana usluga (doručak, polupansion, puni pansion ili all inclusive)

⦁ Povratni transfer aerodrom-hotel-aerodrom,

⦁ Putno zdravstveno osiguranje

⦁ Predstavnik na našem jeziku na destinaciji.


Letovi će se odvijati svakog ponedjeljka aviokompanijom AIR MONTENEGRO počevši od 19.06. te završno sa zadnjim letom 11.09.2023.

Na letu putnici dobijaju snack i vodu.


SATNICE LETA

POLAZAK:

MNE2104 SARAJEVO 12:10h - TIRANA 13:00h


POVRATAK:

MNE2105 TIRANA 13:40h - SARAJEVO 14:30h


INFORMACIJE O TRAJANJU TRANSFERA IZ TIRANE:

Tirana – Shengjin cca 1 sat 45 min (Šendžin)
Tirana – Durrres cca 1 sat (Drač)
Tirana – Vlora cca 2 sata 30 min
Tirana – Himare cca 4 sata
Tirana – Saranda cca 4 sata


Upit za putovanje:

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.