Izlet u prirodi “Humska kuća”

PROVEDITE NEZABORAVAN ODMOR U RURALNO PLANINSKOM SELU GORNJI HUM KOJE SE NALAZI NA OBRONCIMA RADOVAN PLANINE TE NADMORSKOJ VISINI OD 1200 m SA SMJEŠTAJEM U APARTMANIMA «HUMSKE KUĆE»

Čitav predio Humske Gradine je veoma bogat florom te pitkom vodom koja izvire na desetine mjesta. Pošto na tom području nije bilo ratnih dejstava veliku prednost mu daje i sigurnost od opasnosti od mina. Baš ono što je svakom čovjeku potrebno jeste da se udalji od svakodnevne buke te tempa gradskog života (asfalt, automobili, telefoni) može pronaći u Humu koji je najudaljenija tačka bugojanske općine nekih 14 km od samog grada. Desetine kilometara iza sela je čista priroda bogata ljekobiljem, pečurkama i raznim šumskim plodovima (vrisinje, borovnica, divakinje, lješnjak, maline, šumske jagode…). Na sat vremena hoda od «Humske kuće» nalazi se jezero Radovan u kojem pored kupanja, vrijeme možete provesti i u ribolovu. Dobre pješačke staze omogućuju šetnju do planinskog hotela «Potočani» a takođe su pogodne i za planinski biciklizam. Osvajanjem vrha Humske Gradine (1490 m) možete uživati u pogledu na cijelu kotlinu… Za Vas smo obezbijedili smještaj u turističkom etno objektu «Humska kuća» koja je u vlasništvu agencije «LAMBADA» Bugojno.

Humska kuća je tradicionalno uređen objekat u etno stilu a sastoji se od 3 apartmana pogodnim za boravak višečlane porodice ili određenog društva tj. ukupni kapacitet objekta je 6-10 ležaja. Apartmani su u prosjeku 25 m2 plus ulaz i toaleti. Za ugodne trenutke na raspolaganju Vam stoji i šadrvan površine čak 20 m2 sa kojeg se pruža pogled na selo Donji Hum. Objekat posjeduje i vlastiti vočnjak koji Vam takođe stoji na raspolaganju te parking mjesto unutar dvorišta za 3 automobila.

Stanovništvo sela je jako gostoprimljivo gdje će Vas počastiti bosanskom kahvom pri dolasku te svojom pretjeranom ljubaznošću. Temperature u toplim ljetnim danima su jako ugodne te znatno niže od onih u gradovima tako da boravak u selu je idealan za ljubitelje prirode, čistog zraka i razna okupljanja.

-NAJAM APARTMANA 5 DANA ZA 2 OSOBE – 250 KM
-NAJAM APARTMANA 7 DANA ZA 2 OSOBE – 300 KM
-U cijenu aranžmana nije uračunata boravišna taksa 2 KM dnevno te mogućnost PZO 1,2 KM dnevno

-U cijenu je uračunat osnovni paket namirnica: 1l ulja, 1 kg šećera, 2 kg -brašna 2 kg krompira, so, začini te escajg
-Svaki dan dobivate po 1l svježeg mlijeka
-Tokom boravka dobije se 1 mladi sir, ½ kg masnog sira, 1l domaćeg kiselog mlijeka

-Kartu kraja sa ucrtanim tačkama za posjetu te planinskim stazama
-Gosti objekta takođe na usluzi imaju neograničeno korištenje šadrvana sa -roštiljem, sačem, a po potrebi mogu angažovati i lokalnog vodića za -obilazak pješke ili na konju, moguće je organizovati i etno doručak (5 KM dnevno) a sastoji se od: domaćeg hljeba, jaja, sir, kisela pavlaka, luk salata…

NAPOMINJEMO DA JE MOGUĆ I KRAĆI VIKEND BORAVAK!!!