AZURNA OBALA
5 dana/BUS
17.09-22.09.2019.

Azurna obala uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. Budite i vi dio svjetskog glamura koji će 1 Maj dočekati na najljepšoj obali na svijetu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 17.09.2019. (UTORAK), SARAJEVO
Polazak sa odredišta u 17.00h iz Sarajeva. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja prema Italiji sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN, 18.09.2019. (SRIJEDA), NICA
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima,vožnja preko Italije do Azurne obale. Dolazak u popodnevnim satima (cca 13.00-14.00h). Smještaj u hotel. Pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya, vidikovac Chateu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 19.09.2019. (ČETVRTAK), NICA – GRASSE – CANNES – ANTIBES – NICA
Doručak. U 10.30h polazak na fakultativni izlet Grasse-Cannes-Antibes. Prvo odlazimo u fabriku parfema u Grasu. Mogućnost kupovine u jednoj od najpoznatijih tvornica parfema. Slijedi odlazak u Cannes, jedan od najpoznatijih turističkih središta u Francuskoj.Obilazak ovog poznatog festivalskog grada: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak za Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN, 20.09.2019. (PETAK), NICA – SAINT TROPEZ – NICA – MONAKO – NICA
Nakon doručka (cca 10.30h) predlažemo fakultativni izlet u Sant Tropez i Monako. Obilazak Sant Tropeza, kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Važi za popularnu i omiljenu turističku destinaciju među bogatim i slavnim filmskim zvezdama, a ime koje se ne može odvojiti od Saint Tropeza je Brižit Bardo. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamur, kultura i umjetnost. Obilazak luke sa brojnim kafićima i restoranima, te gradskog zvonika. Slobodno vrijeme. Povratak u Nicu. U večernjim satima dolazak u Kneževinu Monako. Razgledanje bajkovitog grada: PALATA GRIMALDIJEVIH, KATEDRALA, OKEANOGRAFSKI MUZEJ, STAZA FORMULE 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog Casina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države povratak u Nicu. Noćenje.

5. DAN, 21.09.2019. (SUBOTA), NICA – MILANO – BIH
Nakon doručka check out (cca 10.30h) iz hotela i polazak prema Milanu. Obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

6. DAN, 22.09.2019. (NEDJELJA), BIH
Dolazak u Sarajevo u jutarnjim/podnevnim satima u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima.

FIRST MINUTE CIJENA DO 23.08.2019.

Cijena
399 KM

CIJENA OD 23.08.2019.

Cijena
429 KM

Detalji

Uračunato u cijenu
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Nica/Kan/St.Tropez-Sarajevo,
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3*/4* u Nici ili Kanu,
 • Ulazne takse u gradove u Italiji i Francuskoj,
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Francuskoj i Italiji i kompletna organizacija putovanja,
 • Gratis posjeta Milanu.
Nije uključeno u cijenu:
 • Fakultativni izleti (Nica 10,00 EUR, Grasse-Cannes-Antibes 20,00 EUR, Sant Tropez i Monako 20,00 EUR)
 • PZ osiguranje 12,00 KM,
 • Eventualna boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.
Popust:
 • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.
NAPOMENA:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
 • Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.