RUSKA BAJKA
MOSKVA - SANKT PETERBURG
27.04. – 05.05.2019. / 9 dana (8 noćenja) / AVIONOM – Turkish airlines

.

MOSKVA... veličanstvena, ogromna, od Krasnaje ploscadi, do ogromnog spleta ulica I trgova… Sumnjamo da će ijedno ruho nadmašiti onaj opis osobnog doživljaja vode i tajne koju Vam ova ruska prijestolnica pruža... Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom…. KREMLJ, CRVENI TRG, Bazilika Vasilija Blaženog, Ljeninov mauzolej, poznati Moskovski metro… samo je dio onoga što ćete imati priliku obići I uživati u njenoj vječnoj ljepoti. St. Peterburg – prijestolnica carske Rusije od 18. vijeka i grad Petra Velikog. Smješten je na sjeverozapadu Rusije, na ušću rijeke Neve, samo 60-ak km od Baltičkog mora. Sa svojih pet miliona stanovnika drugi je najvažniji industrijski grad i kulturno-historijsko središte Rusije. Zbog mreže brojnih kanala i vodenih tokova često ga nazivaju Venecijom sjevera, a zbog gotovo subpolarnog položaja i gradom bijelih noći.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN – 27.04.2019. (Subota) Sarajevo – Istanbul - MOSKVA
Okupljanje na MEĐUNARODNOM AERODROMU SARAJEVO u 07:05h. CHECK IN, pasoške I carinske formalnosti… Let TK1022 u 09.05h SARAJEVO – ISTANBUL. Slijetanje na ATATURK aerodrom u 11:55h po lokalnom vremenu. LET TK415 ISTANBUL – MOSKVA u 16:15h. Slijetanje u Moskvu u večernjim satima oko 19:10h. Transfer na relaciji aerodrom VNUKOVO – HOTEL. Smještaj u hotel (3* ili 4*). Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

2.-4. DAN – 28.-30.04.2019. (Nedjelja-Utorak) MOSKVA
Doručak. Mogućnost organizacije fakultativnih izleta: PANORAMA MOSKVE: Obilazak grada autobusom uz našeg vodiča: Lenjinske gore, Moskovski Univerzitet, Park Pobjede, Hram Hrista Spasitelja, Novodjevičanski manastir... U nastavku dana mogućnost organizovanja fakultativne posjete teritoriji KREMLJA: crkve Sv.Uspenja, Sv.Blagovještenja i Sv.Arhangela (sa ulaskom u jednu od crkava). Kremlj je grad u gradu, utvrđenje sa karakterističnim zidovima od crvene opeke s visokim kulama, palatama i starim crkvama koje su personifikacija moći i bogatstva nekadašnjeg carstva. Izlet podrazumijeva i obilazak Oružane palate, historijsko-kulturnog muzeja moskovskog Kremlja, Carske riznice sa eksponatima starih ruskih juvelira…. Obilazak I čuvenog Moskovskog metroa koji predstavlja mnogo više od samog prijevoznog sistema, njegove brojne stanice posebno u centru, nalikuju na palate I dio su nacionalne kulturne baštine.

5. DAN – 01.05.2019. (Srijeda) MOSKVA – Sankt Peterburg
Doručak. Check out iz hotela I nastavak avanture. Putovanje na relaciji Moskva-Sankt Petersburg nastavljamo sa brzim vozom (Sappsan) u trajanju od cca 4h. Po dolasku u St.Petersburg smještaj u hotel (3* ili 4*). Slobodno vrijeme za odmor. Noćenje.

6.DAN – 02.05.2019. (Četvrtak) Sankt Peterburg
Doručak. Odlazak u razgledavanje grada u pratnji lokalnog vodiča. Razgled historijske jezgre grada, panoramska vožnja uz rijeku Nevu, kanale Griboyedova i Moika, mnoge mostove koji povezuju gradske otoke te obilazak dva  najvažnija otoka, Petrogradsky i Vasilevsky – Nevsky Prospect, poznata gradska avenija – Zimska palača – palače, crkve i ostala gradska područja koja su nekoć nastanjivali brojni ruski kneževi, Dostoyevsky, Rasputin. Posjet Kazanskoj katedrali. Ostatak dana slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje

7. DAN– 03.05.2019.(Petak)Sankt Peterburg
Doručak. Odlazak na poludnevno razgledavanje dvorca Peterhof ili Petrovog dvorca i parka (ulaznice uključene). Nalazi se na obali Finskog zaljeva, dvadesetak kilometara zapadno od Sankt Peterburga. Izgradio ga je car Petar Veliki 1705. godine. Sve do Oktobarske revolucije služio je kao carska rezidencija, da bi 1918. bio pretvoren u muzej. U Drugom svjetskom ratu okupirala ga je njemačka vojska a nešto kasnije u bombardiranju i potpuno razrušila. Poslije rata započeta je rekonstrukcija koja traje i danas. Brojne fontane, zbog kojih je ovaj muzej dobio ime "ruski Versailles", ponovo su proradile 1946. Godinu dana kasnije napravljena je i kopija kipa Samsona a ubrzo je na svjetlost dana izašla i sva ljepota barokne arhitekture Peterhof čiji su ukras ne samo park, već i brojne fontane (više od 100). Dvorac Peterhof i njegov park s fontanama su na popisu svjetske baštine UNESCO. Fakultativni izlet: Puškin-Carsko Selo, ljetna rezidencija Ekaterine Velike, prekrasan dvorac i park površine 34 km2. Enterijer dvorca fascinira sjajem umjetničkih predmeta od poludragog kamena, zlata, portretima dinastije Romanovih. Povodom 300-godišnjice osnivanja Sankt Peterburga završena je obnova čuvene Ćilibarske dvorane, koja je Katarininom dvorcu vratila stari sjaj. Posjet najvećem muzeju  na Svijetu - poznati Hermitage -  s preko tri miliona eksponata izloženih u šest zgrada na obali Neve. Glavna zgrada je Zimski dvorac, nekada službena rezidencija ruskih careva. Kolekcija muzeja vuče korijene još iz 1764. iz zbirke umjetnina carice Katarine II. Najznačajnije zbirke su svakako one s djelima Michelangela, Da Vincija, Rembrandta, Rubensa, Van Gogha, Picassa, Matissea ... Respektabilna je i arheološka zbirka, kao i zbirka europske srednjovjekovne umjetnosti. "Galerija s blagom" je više od fascinacije a "Rafaelov hodnik" kopija poznate galerije u Vatikanu, neizbrisiv dojam za sva vremena. Ostatak večeri predviđen za slobodne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

8.DAN – 04.05.2019. (Subota) Sankt Peterburg – Istanbul
Doručak. Odjava iz hotela i transfer ka aerodromu PULKOVO. Check In, pasoške i carinske formalnosti. Let TK402 u 15.15h za Istanbul. Slijetanje na Ataturk aerodrom u 18.45h po lokalnom vremenu. Overnight u Istanbulu.

9.DAN . 05.05.2019. (Nedjelja) – Istanbul – SARAJEVO Let TK1021 u 07.15h za Sarajevo te dolazak na odradište u 08.10h po lokalnom vremenu. Noćenje.

Opis Cijena
 • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE DO 28.02.2019.
1199,00 KM
 • REGULARNA CIJENA ARANŽMANA ZA UPLATE OD 01.03.2019.
1399,00 KM

Detalji

CIJENA UKLJUČUJE:
 • Avio karte na relaciji SARAJEVO - ISTANBUL - MOSKVA i SANKT PETERBURG - ISTANBUL - SARAJEVO sa kompanijom TURKISH ARILINES
 • 4 noćenja sa doručkom u Moskvi u hotelu Serston 3* ili sličan
 • 3 noćenja sa doručkom u Sankt Peterburgu u hotelu Ladoga 3* ili sličan
 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu
 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji AERODROM VNUKOVO – HOTEL U MOSKVI
 • Transfer modernim turističkim autobusima na relaciji HOTEL U ST. PETERBURG - AERODROM
 • Transfer brzim vozom Sappsan na relaciji Moskva-Sankt Peterburg (vožnja traje 3,5 – 4h)
 • Panoramsko razgledanje Moskve
 • Izlet moskovski metro
 • Panoramsko razgledanje Sankt Peterburga
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • AERODROMSKE TAKSE 460,00KM
 • Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje...
 • KREMLJ I ORUŽANA PALATA – 55EUR (odlučiti prilikom rezervacije aranžmana jer se karte rezervišu I kupuju unaprijed)
 • PANORAMSKO KRSTARENJE RIJEKOM MOSKOVOM – 40EUR
 • HERMITAGE – 40EUR
 • PETERHOF – 45EUR
 • CARSKO SELO – 55EUR (odlučiti prilikom rezervacije aranžmana jer se karte rezervišu I kupuju unaprijed)
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje (PZO) 10 KM
 • Doplata za 1/1 (jednokrevetnu) sobu 195,00KM
 • NAPOMENE: Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.