SPECIJALNA OKTOBARSKA PONUDA!
PRAG
6 dana/BUS 16.10-21.10.2019.

PRAG Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju „zlatnim gradom“ zbog bogate historije i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka... koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih diskoteka i tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom - u Prag se ide uvijek!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 16.10.2019.(SRIJEDA), BiH – BRNO
Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice Sarajevo. Polazak autobusa u 20.00h sa odlaznih perona autobuske stanice u Sarajevu. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo-Zenica-Doboj-Banja Luka-Gradiška. Nastavak vožnje preko Hrvatske, Slovenije, Austrije... Noćna vožnja.

2. DAN, 17.10.2019. (ČETVRTAK), BRNO – PRAG
Dolazak u Brno u jutarnjim satima. Središte Moravske regije je ujedno drugi najveći grad Češke republike, poznat po velikom broju kulturnih znamenitosti kao i po velikom broju studenata. Slijedi pješački obilazak gradske jezgre: Crkva Sv. Tomaša, Trg Slobode, Stara gradska vijećnica, jedan od simbola grada, Zeleni trg s Parnasovom fontanom, Kapućinski samostan , Katedrala Sv. Petra i Pavla, veličanstvena neogotička crkva koja je također jedan od simbola Brna. Kraće slobodno vrijeme u Brno, a potom slijedi nastavak putovanja do glavnog grada Češke, Praga, sa planiranim dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, 18.10.2019. (PETAK), PRAG
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Praški dvorac na Hradčanima iz X vijeka (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Georgija, Zlatna ulica koja je sačuvala izgled iz XVI vijeka (uz doplatu)... Muzej Franca Kafke.. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom Orloj). Slobodno vrijeme. Navečer slijedi fakultativno krstarenje Vltavom. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 19.10.2019. (SUBOTA), PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Pragu (preporučujemo obilazak jevrejskog geta ili Nacionalnog muzeja) ili (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u DRESDEN, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost organizovanja večere u pivnici. Noćenje.

5. DAN, 20.10.2019. (NEDJELJA), PRAG – DVORAC ŠTERNBERK – BiH
Check out iz hotela i nakon napuštanja Praga slijedi posjeta obližnjem dvorcu Šternberk, jednom od najljepših dvoraca u Češkoj. Nakon kratke pauze i uživanja u bajkovitim prizorima dvorca Šternberk slijedi vožnja prema Bosni i Hercegovini.

6. DAN, 21.10.2019. (PONEDJELJAK), BiH
Dolazak u BiH u ranim poslijeponoćnim/jutarnjim satima.

FIRST MINUTE PONUDA ZA UPLATE DO 30.08.2019:

Cijena
279,00 KM

*Cijena nakon 30.08.2019:

Cijena
299,00 KM

Detalji

U cijenu je uključeno:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo – Prag – Sarajevo,
 • u 1/2 i/ili 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (hotel Energie 3* ili sličan),
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka u Češkoj i kompletna organizacija putovanja.
Nije uključeno u cijenu:
 • Fakultativni izleti (Prag 15,00 EUR, izlet u Drezden 25,00 EUR, krstarenje Vltavom + večera na brodu 25,00 EUR,
 • krstarenje Vltavom bez obroka 15,00 EUR, večera u pivnici 20,00 EUR, obavezno razgledanje Brna 20,00 KM),
 • PZ osiguranje 10,00 KM,
 • za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 100,00 KM,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 130,00 KM.
Napomene:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.