AZURNA OBALA
Termin putovanja: 28.02.-05.03.2019. 05.03.-10.03.2019.

.

Azurna obala uvijek spominjana po svojoj ljepoti i nadaleko poznata po glamuroznosti, pruža se na preko 100 kilometara i obuhvata mjesta kao što su Monte Carlo, Nica, Cannes i Saint Tropez. U prošlosti inspiracija velikom broj umjetnika, a danas neizostavna destinacija za današnju bogatašku elitu. Budite i Vi dio svjetskog glamura koji će prve dane Nove Godine dočekati na najljepšoj obali na svijetu!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN- SARAJEVO
Sastanak grupe i polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u kasnim poslijepodnevnim satima. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije i Italije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

2. DAN- NICA
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima, vožnja preko Italije do Azurne obale. Smještaj u hotel nakon čega slijedi pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya... Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN - NICA – GRASSE – KAN– ANTIBES
Doručak. Nakon doručka mogućnost za fakultativni izlet Grasse-Cannes-Antibes. Izlet počinjemo odlaskom u fabriku parfema u Grasu. Mogućnost kupovine u jednoj od najpoznatijih tvornica parfema. Po završetku slijedi obilazak poznatog festivalskog grada Kana: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak za Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN - NICA – SANT TROPEZ – MONAKO
Doručak, a nakon doručka mogućnost za fakultativni izlet u Sant Tropez i Monako. Obilazak Sant Tropeza, kosmopolitskog ljetovališta, mjesta gdje se okuplja svjetski džet set. Važi za popularnu i omiljenu turističku destinaciju među bogatim i slavnim filmskim zvezdama, a ime koje se ne može odvojiti od Saint Tropeza je Brižit Bardo. Po svojim događajima mitsko mjesto u kome se prepliću sjaj šou biznisa, tradicija, glamur, kultura i umjetnost. Obilazak luke sa brojnim kafićima i restoranima, te gradskog zvonika. Slobodno vrijeme. Povratak u Nicu. U večernjim satima nastavak izleta, odlazak u Kneževinu Monako. Razgledanje grada u pratnji vodiča: PALATA GRIMALDIJEVIH, KATEDRALA, OKEANOGRAFSKI MUZEJ, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog kazina uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države povratak u hotel. Noćenje.

5. i 6. - DAN, NICA – MILANO – BIH
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Milanu. Obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Nastavak vožnje prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u jutarnjim/podnevnim satima narednog dana.


Detalji

Uračunato u cijenu
  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase
  • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Nici,
  • troškovi organizacije i pratioca putovanja
  • GRATIS posjeta Nici i Milanu.
Nije uključeno u cijenu:
  • Fakultativni izleti (Grasse-Kan - Antibes 20,00 EUR, Sant Tropez i Monako 20,00 EUR; PAKET 35 EUR)
  • putno zdravstveno osiguranje
  • eventualna boravišna taksa koja se plaća na recepciji hotela, - Doplata za jednokrevetnu sobu 180,00 KM.
NAPOMENA:
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
  • Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič . Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redosljed obilazaka lokaliteta.
  • Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.