BUDIMPEŠTA
30.12.2021-03.01.2022.
SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA PONUDA! HOTEL 4* U ŠIREM CENTRU GRADA! Preuzmi

Pariz istočne Evrope, dvomilionska Budimpešta sa svojim brojnim znamenitostima, bogatom historijom, šarolikom arhitekturom, širokim avenijama, parkovima, restoranima i klubovima idealan je izbor za kratki predah od svakodnevih obaveza. Želite li razgledati grad noću, predlažemo vam vožnju brodom, ili šetnju romantičnim ulicama Starog grada. Budimpešta nudi bogat noćni program: od opere, pozorišta, baleta, do pivnica i čardi s lokalnim mađarskim melosom ili kabaretskih predstava poput onih u Parizu. Za vrijeme Vašeg boravka u Mađarskoj vodimo Vas na panoramsko razgledanje Budimpešte i nezaboravno krstarenje Dunavom, a na kraju i u shopping!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 30.12.2021. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BUDIMPEŠTA
Okupljanje putnika na dolaznom peronu Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak autobusa u 21.00h. Putovanje preko Zenice (22.30), Doboja (00.30), Bosanskog Broda (02.00) sa usputnim pauzama. Noćna vožnja.

2. DAN, 31.12.2021. (PETAK), BUDIMPEŠTA
Po dolasku u Budimpeštu, slijedi fakultativno panoramsko razgledanje grada. Razgledanje počinjemo iz Pešte: Bošnjački trg, Mostarska ulica, Trg heroja, Opera, Pozorište, Parlament… Slijedi obilazak Budimske tvrđave (pod zaštitom UNESCO-a): Ribarske kule, crkva Matije Korvina, Kraljevska palata... i odlazak na vidikovac - Citadelu – sa dva čuvena spomenika: sv. Gelerta i Kip slobode. Po završetku razgledanja slobodno vrijeme u centru grada u poznatoj Vaci ulici. U poslijepodnevnim satima prijava u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Pripreme za doček Nove godine na trgovima Budimpešte. SRETNA NOVA 2022 GODINA! Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 01.01.2022. (SUBOTA), BUDIMPEŠTA – ESZTERGOM – SENTANDREJA – BUDIMPEŠTA
Kasni doručak. Slijedi slobodan dan u Budimpešti ili fakultativni obilazak tri grada na obali Dunava: Eztergom, Višegrád i Sentandreja. Najdalje od glavnoga grada udaljen je Estergom sa najvećom bazilikom u Mađarskoj koja privlači bezbroj ljudi. Sa terase bazilike se vidi most Marije Valerije, koji povezuje mađarsku i slovačku obalu Dunava. Od Estergoma na pola sata vožnje na obali Dunava nalazi se grad Višegrad, gdje su ostaci kraljevskog dvorca i poznate tvrđave. Sa terase tvrđave gosti mogu uživati u predivnoj panorami Dunava. Vraćajući se iz Višegrada u Budimpeštu, put nas vodi preko Sentandreje, danas važnog turističkog „pristaništa”. Stari grad je dobro sačuvao bogatu baroknu kulturu i mediteranski ambijent. Povratak u Budimpeštu. U večernjim satima fakultativno krstarenje Dunavom tokom kojeg ćete se upoznati sa historijom grada i fascinantnim budimpeštanskim mostovima. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 02.01.2022. (NEDJELJA), BUDIMPEŠTA – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme u Budimpešti do podne kada slijedi GRATIS odlazak do tržnog centra CAMPONA u kojem se pored preko 160 radnji nalazi i najveći tropikarijum u Centralnoj Evropi smješten na 3000m2 (jedinstveni kompleks akvarija sa raznim vrstama riba, koralima, biljnim svijetom... imitacija tropske prašume...). Slobodno vrijeme za shopping i individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak u Bosnu i Hercegovinu u Ponedjeljak u ranim jutarnjim satima.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
(Rani booking ponuda za rezervacije do 04.12.2021 ili za prvih 20 rezervacija) 295 KM
Cijena nakon 04.12.2021 ili poslije prvih 20 rezervacija iznosi 335 KM


Detalji

U cijenu je uključeno:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Budimpešta-Sarajevo,
 • Dva noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu Novotel Budapest City 4* u Budimpešti (ili sličnom),
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Mađarskoj i kompletna organizacija putovanja,
 • Odlazak u tržni centar Tropicarium u povratku.
U cijenu nije uključeno:
 • Fakultativni izleti (Razgledanje Budimpešte 15,00 EUR, Krstarenje Dunavom 20,00 EUR, Izlet 3 grada na obali Dunava 20,00 EUR, Čarda 35,00 EUR),
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 165,00 KM.
 • PZ osiguranje 8,00 KM,
 • Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 65,00 KM
GRATIS:
 • Besplatan parking na auto-bazi kompanije Centrotrans (cca 1 km od aerodroma) za sve putnike koji nisu iz Sarajeva!
VAŽNE NAPOMENE:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • ZA ULAZAK U MAĐARSKU U TRENUTKU PISANJA OVOG PROGRAMA NISU BILI POTREBNI COVID-19 TESTOVI.
 • Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni.
 • Izleti će biti realizovani u slučaju minimum 25 prijavljenih putnika.
 • Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
 • Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Općim uslovima putovanja
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
 • Gotovinska uplata
 • Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.