HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU!
KRAKOW
6 dana/BUS
28.12.2019-02.01.2020.

Krakow Bivši poljski glavni grad zadržao je do danas najviše historijskih spomenika u svojoj zemlji. Gotička katedrala iz 14.st., dvorac u kojem su stolovali poljski kraljevi, Stari grad sačuvan prema srednjevjekovnom uličnom planu, Glavni trg, crkva sv. Marije i zdanja Jagiellonskog univerziteta među najstarijima su u Evropi – svi se nalaze na UNESCO popisu. Svake godine ovaj grad posjeti između tri i četiri miliona turista, a poseban duh daje mu i preko 100.000 studenata Jagielonskog univerziteta. Prekrasna atmosfera ovog grada i vrhunska zabava u brojnim klubovima garant su dobrog provoda u ovom divnom gradu!

BEČ carski grad, uvjek elegantan, raskošan i otmjen. Udobno smješten na Dunavu, preko 2000 godina „nadzire“ puteve između zapada i istoka, povezujući Evropu sa Balkanom. Grad u koji je bio prijestolnica jednoj od največih i najvažnijih imperija svijeta. U ovom gradu su također živjeli i stvarali Mozart, Beethoven, Shiele, Kokoschka, Klimt, Goethe i mnogi drugi. Prepustiti se čarima ovog grada, kako vizualnim, tako i gastronomskim, poput saher torte ili „melanž“ kafe, je sve što čovjek može poželjeti u jednom putovanju. Dočekajte Novu godinu u nezaboravnoj atmosferi u Beču!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), BiH – KRAKOW
Okupljanje putnika na odlaznim peronima Autobuske stanice u Sarajevu. Polazak iz Sarajeva u večernjim satima i vožnja preko Mađarske i Slovačke prema Krakowu. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), KRAKOW
Dolazak u Krakow u podnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi polazak na fakultativno razgledanje grada: Brdo Vavel sa srednjovjekovnim kraljevskim dvorcem i katedralom, Barbakan, ostatke starih gradskih zidina (cvijetna vrata), Jagielonski univerzitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), KRAKOW – WIELIZCKA – KRAKOW
Nakon kasnog doručka fakultativni obilazak rudnika soli Wielizcka (Velićka) koji je star preko 700 godina i koji je još jedna znamenitost pod zaštitom UNESCO-a. Obilazak rudnika soli uz spuštanje na dubinu od 135 metara i obilazak predivnog jezera i plesne dvorane, te kraljevske kapele napravljene od soli. Veliki splet hodnika i dvorana od soli ostaviće Vas bez daha. Povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo zajednički odlazak na večeru u tradicionalan poljski restoran sa lokalnim specijalitetima. Noćenje.

4. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), KRAKOW – AUŠVIC – KRAKOW
Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak u Aušvic, koncentracioni logor iz ll Svjetskog rata koji se nalazi na UNESCO listi zaštićene svjetske baštine. Obilazak i drugog dijela koncentracionog logora Birkenau u kojem je sniman film „Šindlerova lista“. Nakon posjete Aušvicu Vaše poimanje holokausta više nikada neće biti isto. U poslijepodnevnim satima povratak u Krakow. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), BiH
Doručak. Check out iz hotela. Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima polazak prema BiH. Vožnja preko Slovačke i Mađarske uz usputne pauze po potrebi grupe.

6. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), BiH
Dolazak u Sarajevo u poslijepodnevnim/večernjim satima.

CIJENA: 395,00 KM (FIRST MINUTE ponuda za uplate do 02.11)

CIJENA nakon 02.11.2019. iznosi 435,00 KM

Detalji

U cijenu aranžmana uključeno:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Krakow-Sarajevo,
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Krakowu
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Poljskoj i kompletna organizacija putovanja.
U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • Fakultativni izleti i ulaznice za muzeje, diskoteke i sl,
 • PZ osiguranje 12,00 KM,
 • Manipulativni troškovi 5,00 KM,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
 • Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji na licu mjesta,
 • Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM
Napomena:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
 • Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
POPUSTI:
 • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.