ZLATNI GRAD - PRAG
29.12.2021-03.01.2022.
Prijevoz najboljim autobusima Preuzmi

Još od srednjeg vijeka, Prag se smatra jednim od najljepših evropskih gradova. Često ga nazivaju „zlatnim gradom“ zbog bogate historije i laskave titule stjecišta kulturne elite. U njemu su živjeli i radili Mozart, Beethoven, Kafka... koji su, očarani njegovom ljepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek djela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od velikih diskoteka i tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi nadaleko čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom - u Prag se ide uvijek! Dočekajte Novu 2022 godinu u ovom fantastičnom gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 29.12.2021. (SRIJEDA), BiH – BRNO
Okupljanje putnika na peronima autobuske stanice Sarajevo. Polazak autobusa u 20.00h sa odlaznih perona autobuske stanice u Sarajevu. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo-Zenica-Doboj- Banja Luka-Gradiška. Nastavak vožnje preko Hrvatske, Slovenije, Austrije... Noćna vožnja.

2. DAN, 30.12.2021. (ČETVRTAK), BRNO – PRAG
Dolazak u Brno u jutarnjim satima. Središte Moravske regije je ujedno drugi najveći grad Češke republike, poznat po velikom broju kulturnih znamenitosti kao i po velikom broju studenata. Slijedi pješački obilazak gradske jezgre: Crkva Sv. Tomaša, Trg Slobode, Stara gradska vijećnica, jedan od simbola grada, Zeleni trg s Parnasovom fontanom, Kapućinski samostan, Katedrala Sv. Petra i Pavla, veličanstvena neogotička crkva koja je također jedan od simbola Brna. Kraće slobodno vrijeme u Brno, a potom slijedi nastavak putovanja do glavnog grada Češke, Praga, sa planiranim dolaskom u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, 31.12.2021. (PETAK), PRAG
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Praški dvorac na Hradčanima iz X vijeka (najveći dvorac u Češkoj, mjesto gdje su češki kraljevi, rimski imperatori i predsjednici imali svoje urede, danas sjedište predsjednika Republike Češke), katedrala sv. Vida, bazilika sv. Georgija, Zlatna ulica koja je sačuvala izgled iz XVI vijeka (uz doplatu)... Muzej Franca Kafke.. Nastavak razgledanja Malostranske namjesti, prelazak preko najstarijeg mosta u gradu (Karlov most), zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom Orloj). Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme povratak u hotel. Uvečer priprema za doček Nove godine na nekom od trgova u Pragu ili u diskoteci! SRETNA NOVA GODINA! Noćenje.

4. DAN, 01.01.2022. (SUBOTA), PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodan dan u Pragu (preporučujemo obilazak jevrejskog geta ili Nacionalnog muzeja) ili (fakultativno) odlazak na cjelodnevni izlet u DRESDEN, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Navečer slijedi fakultativno krstarenje Vltavom. Noćenje.

5. DAN, 02.01.2022. (NEDJELJA), PRAG – DVORAC ŠTERNBERK – BiH
Doručak. Check out iz hotela i nakon napuštanja Praga slijedi posjeta obližnjem dvorcu Šternberk, jednom od najljepših dvoraca u Češkoj. Nakon kratke pauze (cca 30 minuta) i uživanja u bajkovitim prizorima dvorca Šternberk slijedi vožnja prema Bosni i Hercegovini.

6. DAN, 03.01.2022. (PONEDJELJAK), BiH
Dolazak u BiH u ranim poslijeponoćnim/jutarnjim satima.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
(Rani booking ponuda za rezervacije do 03.12.2021 ili za prvih 10 rezervacija) 399 KM
Cijena iza 03.12.2021 ili poslije prvih 10 rezervacija iznosi 449 KM


Detalji

U cijenu je uključeno:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo – Prag – Sarajevo,
 • Tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama u hotelu COMFORT HOTEL PRAGUE CITY EAST 3* (ili sličnom),
 • Obilazak Brna,
 • Posjeta dvorcu Šternberk (ulaznica u dvorac nije uključena u cijenu),
 • Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja i boravka u Češkoj i kompletna organizacija putovanja.
U cijenu nije uključeno:
 • Fakultativni izleti (Prag 15,00 EUR, izlet u Drezden 25,00 EUR, krstarenje Vltavom + večera na brodu 30,00 EUR, krstarenje Vltavom bez obroka 20,00 EUR),
 • Manipulativni troškovi 5,00 KM po rezervaciji,
 • PZ osiguranje 10,00 KM,
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 45,00 KM/sjedište,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 90,00 KM,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 130,00 KM.
VRIJEDNOST VIŠE:
 • Besplatan parking na auto-bazi kompanije Centrotrans (cca 1 km od aerodroma) za sve putnike koji nisu iz Sarajeva! Korištenje bazena, fitnessa i saune u hotelu Grand Washington 4* uključene u cijenu!
Popusti:
 • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.
VAŽNE NAPOMENE:
 • Za ovo putovanje važi pravilo 1G – potpuna vakcinacija!
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni.
 • Kalkulacija rađena na minimum 45 putnika.
 • Izleti će biti realizovani u slučaju minimum 25 prijavljenih putnika.
 • Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
 • Molimo Vas da se prije zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja i Općim uslovima putovanja
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
 • Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom u Centrotours poslovnicama.
 • Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.