HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU!
BRATISLAVA - BEČ
5 dana/BUS 29.12.2019-02.01.2020.
GARANTOVANI POLAZAK!

BRATISLAVA glavni i najveći grad Slovačke sa svojih pola miliona stanovnika simpatičan je grad svega sat vremena vožnje udaljen od Beča s kojim je prije Prvog svjetskog rata bilo povezana električnim tramvajem. Smještena na obalama moćnog Dunava, na svojoj istočnoj strani 'pokazat' će vam historijsku gradsku jezgru s kulturno-historijskim građevinama, dok je sa zapadne strane noviji dio grada, poznat kao Petržalka, koji ćete najlakše prepoznati po brojnim neboderima i stambenim blokovima. Bratislavu često nazivaju i Partyslava budući da je najpoznatija po svom noćnom životu, te brojnim ugostiteljskim objektima koji garantiraju dobru zabavu!

BEČ carski grad, uvjek elegantan, raskošan i otmjen. Udobno smješten na Dunavu, preko 2000 godina „nadzire“ puteve između zapada i istoka, povezujući Evropu sa Balkanom. Grad u koji je bio prijestolnica jednoj od največih i najvažnijih imperija svijeta. U ovom gradu su također živjeli i stvarali Mozart, Beethoven, Shiele, Kokoschka, Klimt, Goethe i mnogi drugi. Prepustiti se čarima ovog grada, kako vizualnim, tako i gastronomskim, poput saher torte ili „melanž“ kafe, je sve što čovjek može poželjeti u jednom putovanju. Dočekajte Novu godinu u nezaboravnoj atmosferi u Beču!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), SARAJEVO – BRATISLAVA
Polazak sa dolaznih perona autobuske stanice Sarajevo u 23.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Bratislava. Noćna vožnja prema Slovačkoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN 30.12.2019. (PONEDJELJAK), BRATISLAVA
Po dolasku u Bratislavu smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativno razgledanje grada koje započinjemo odlaskom do Dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prelijep pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km), te Slovačka. Razgledanje ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno pozorište. Slobodno vrijeme. U večernjim satima mogućnost organizovane večere ili izlaska u neki od klubova u gradu. Noćenje.

3. DAN, 31.12.2019. (UTORAK), BEČ
Nakon doručka polazak prema Beču. Slijedi fakultativni obilazak grada sa vodičem: Belvedere, Ring, opera, Burggarten Burgteatar, Parlament, Votivkirche, Rathaus, Hofburg, trg Marije Terezije, te šetnja kroz prvi becirk – Kertner ulica, Stefanov trg i katedrala sv. Stefana. Slobodno vrijeme u centru grada. Zajednički odlazak na doček Nove godine na jednom od trgova u Beču! U dogovoreno vrijeme polazak za Bratislavu. Noćenje.

4. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – BiH
Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu razgledanje grada u pratnji vodiča koje počinjemo iz Pešte: STADION FERENC PUŠKAŠ, TRG HEROJA, MUZEJ TERORA, OPERA, POZORIŠTE, KONZERVATORIJ, PARLAMENT, LANČANI MOST. U nastavku razgledanje Budima: RIBARSKA TVRĐAVA, MATIJAŠEVA CRKVA, KRALJEVSKA PALATA, NACIONALNA GALERIJA. Po završetku razgledanja slobodno vrijeme u centru grada u poznatoj ULICI VACI. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH.

5. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), BiH
Dolazak na odredište u jutarnjim satima.

CIJENA: 249,00 KM (FIRST MINUTE ponuda za uplate do 02.11)

*CIJENA nakon 02.11.2019. iznosi 279,00 KM

O HOTELU:
Hotel Barónka nalazi se u podnožju Malih Karpata u četvrti Rača, na 20 minuta vožnje tramvajem od središta Bratislave. Gostima su na raspolaganju besplatno korištenje unutarnjeg bazena i besplatni WiFi. Zračna luka M.R.Štefánik Bratislava i autocesta D1 udaljene su 10 minuta vožnje automobilom. Objekt nudi osigurano parkiralište. Standardne i poslovne sobe hotela Barónka su klimatizirane i imaju LCD TV sa satelitskim programima. Restoran poslužuje jela regionalne i međunarodne kuhinje. Gostima je dostupan bife doručak. Nakon razgledavanja grada ili poslovnih obaveza, gostima su na raspolaganju tretmani masaže i sauna.

Detalji

U cijenu aranžmana uključeno:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Bratislava-Sarajevo,
 • 2 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* (hotel Baronka 3* ili sličan),
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Slovačkoj i Austriji i kompletna organizacija putovanja.
U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • Fakultativni izleti (Obilazak Bratislave 10,00 EUR, Obilazak Beča i doček Nove godine 15,00 EUR,)
 • Obavezan izlet u Budimpeštu 10,00 EUR,
 • PZ osiguranje 10,00 KM,
 • Manipulativni troškovi 5,00 KM,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 90,00 KM,
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
 • Doplata za 1/1 sobu 120,00 KM.
Napomena:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
 • Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
POPUSTI:
 • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 35,00 KM.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.