DUBAI
Dočekajte Novu 2022. godinu na + 25°C
Termin putovanja: 27.12.2021 – 03.01.2022. / 8 dana – 7 noćenja
Prevoz: Avion – direktni let!
+ GRATIS JEDNODNEVNA ULAZNICA ZA SVJETSKI EXPO!
ZAKORAČITE U ONO ŠTO NAS ČEKA SUTRA! Preuzmi

Dubai je dragulj arapskog zaljeva, izuzetno i kontrastno mjesto koje predstavlja pravi svijet u malome koji može zadovoljiti potrebe i želje baš svakog gosta. Ujedno se smatra i  gurmanskom prijestolnicom Srednjega istoka. Posjetite ovaj čuveni emirat i priuštite si bezcarinsku kupovinu, razgledavanje mjesta s pogledom na najviše građevine na svijetu, večernje krstarenje po rijeci, ulaz u najveći vodeni park te uživanje na zlatno pješčanoj plaži toploga mora. Pored Dubaija imat ćete priliku upoznati još i zanimljivu prijestolnicu Arapskih Emirata – Abu Dhabi koji Vas, sigurni smo, neće ostaviti ravnodušnima…

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN / 27.12.2021 / SARAJEVO – DUBAI
Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 14:15 sati na letu FZ-8606. Slijetanje u Dubai planirano je u 22:35 sati. (SVA NAVEDENA VREMENA SU LOKALNA). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj i noćenje.

2. DAN / 28.12.2021 / DUBAI
Nakon doručka u hotelu slijedi fakultativni razgled Dubaija. Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu, Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN / 29.12.2021 / DUBAI – ABU DHABI – DUBAI
Nakon doručka u hotelu odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka, prijestolnicu Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Grad odlikuje mnoštvom zadivljujućih modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Obilazak Sheikh Zayed džamije, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, Heritage village i Ferrari world-a. Nakon cjelodnevnog izleta povratak u hotel u Dubai. Noćenje.

4. DAN/ 30.12.2021 / DUBAI – SAFARI
Nakon doručka u hotelu predlažemo vam fakultativni odlazak na pustinjski safari, koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Tura Vas vodi ravno u srce pustinje uzbudljivom vožnjom luksuznim džipovima sa profesionalnim vozačima te uživanju u očaravajućoj ljepoti uz jahanje kamila i skijanje na pijesku uz dosta uzbuđenja i zabave... Imat ćete priliku jahati kamile pokraj Beduinskog sela, te probati Shishu (nargilu), uz prelijepi zalazak sunca. Uz sve to ćete probati ukusni roštilj uz koji će Vas zabavljati trbušna plesačica. Povratak u hotel i noćenje.

5. DAN / 31.12.2021 / DUBAI – SRETNA NOVA GODINA!
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti te pripreme za obavezni doček Nove godine u izabranom hotelu. SRETNA VAM NOVA 2022. GODINA! Noćenje u hotelu.

6. DAN/ 01.01.2022 / DUBAI – MIRACLE GARDEN & GLOBAL VILLAGE
Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili preporučujemo u jutarnjim satima odlazak na fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village. Miracle Garden je nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Nakon Miracle Gardena posjetit ćemo Global Village gdje ćete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju te poznate građevine I atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

7. DAN/ 02.01.2022 / DUBAI – SHOPPING DAY + EXPO
Nakon doručka predlažemo slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, uživanje na plažama, shoppingu, šetnji. Dan iskoristite za vlastito istraživanje i uživanje u Dubaiju. U poslijepodnevnim satima predlažemo fakultativno Dhow krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Noćenje u hotelu.

8. DAN / 03.01.2022 / DUBAI – SARAJEVO
Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 sati na letu FZ-761. Dolazak u Sarajevo predviđen je 16:15 sati po lokalnom vremenu. Sa pjesmom na usnama i osmijehom na licima završava se naše putovanje u Dubai.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

HOTELI RANI BOOKING DO 11.11. CIJENA ZA PRVIH 10 PRIJAVA CIJENA ZA REDOVNE PRIJAVE
Hotel Ibis Al-Barsha 3* ILI SLIČAN 1.899 KM 1.999 KM 1.2199 KM
Hotel Novotel Al-Barsha 4* ILI SLIČAN 2.199 KM 2.299 KM 2.499 KM
Cijena aranžmana po osobi
AERODROMSKE TAKSE UKLJUČENE U CIJENU


Detalji

ARANŽMAN UKLJUČUJE:
 • Avio prijevoz na relaciji SJJ – Dubai – SJJ (Fly Dubai) DIREKTAN LET
 • AERODROMSKE TAKSE!
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Pratioca grupe za minimalno 40 prijava
 • Troškove organizacije putovanja
 • Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u 1/2 sobi u odabranom hotelu
ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:
 • Cijenu vize sa ishođenjem 200 KM (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci)
 • Boravišnu taksu koja se plaća direktno na recepciji hotela i iznosi od 10 do 20 AED (3 EUR or 4 EUR po osobi po danu)
 • Doplatu za fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 sobu 699 KM po osobi za hotel Ibis Al-Barsha 3* ili sličan hotel 3* na redovne rezervacije
 • Doplatu za 1/1 sobu 949 KM po osobi za hotel Novotel Al-Barsha 4* ili sličan hotel 4* na redovne rezervacija
 • Troškove PZO i PCR testa
NAPOMENE:
 • Gala večera je opcionalna i cijena je: u hotelu Ibis Al-Barsha 3* iznosi 109 EUR po osobi, cijena za jedno dijete 04-11.99 godina iznosi 54 EUR. U hotelu Novotel Al-Barsha 4* iznosi 169 EUR po osobi, cijena za jedno dijete 04-11.99 godina iznosi 84 EUR
 • Navedeni program je prijedlog koji je rađen na bazi 30 uplata, te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, kao i na destinaciji.
COVID 19 PRAVILA ZA ULAZAK U UJEDINJENE ARAPSKE EMIRATE:
 • EU digitalna COVID 19 potvrdu ili potvrdu o vakcinaciji i
 • Negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije ulaska u državu

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.