HIT PONUDA ZA NOVU 2020 GODINU!
ATINA
6 dana/BUS
28.12.2019-02.01.2020.

Atina je grad gdje se uspomene slavne prošlosti stapaju u savršen sklad s primamljivošću jednog od najkosmopolitskijih gradova Evrope, a ujedno i jedan od rijetkih gradova kojima urbanizacija nije uništila opušteni mediteranski šarm. U Grčkoj vrijeme ne vrijedi gotovo ništa pa tako između 5 i 50 minuta kao da nema nikakve razlike. Lokalni stanovnici uživaju u opuštenu načinu života pa i turiste često očekuje odgovori poput “ne znam”, “lako ćemo” ili “zašto se uzrujavaš – popij jedan frapée”. Iskoristite jedinstvenu priliku, pridružite nam se na putovanju u Atinu i obiđite grčku metropolu te dočekajte Novu godinu na nekom od trgova ovog prekrasnog antičkog grada!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 28.12.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – NIŠ – ATINA
Okupljanje putnika na Autobuskoj stanici u Sarajevu u 18.30h. Polazak iz Sarajeva u 19.00h. Putovanje preko Višegrada, Užica i Niša uz usputne pauze. Noćna vožnja.

2. DAN, 29.12.2019. (NEDJELJA), ATINA
Dolazak u Atinu u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima odlazak do centra grada, gradskim prijevozom ili pješice, u pratnji vodiča i upoznavanje sa centralnim dijelom grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, 30.12.2019. (PONEDJELJAK), ATINA – SOUNION – ATINA
Nakon doručka u slijedi fakultativna vožnja autobusom uz interesantnu i slikovitu atinsku rivijeru do rta Sounion – najjužniji dio kontinentalne Evrope, jedno od najposjećenijih mjesta u Grčkoj na kojem se nalazi hram posvećen Posejdonu, antičkom bogu mora (5. st. pne). Ostaci hrama su sa tri strane okruženi morem, a za sam lokalitet Grci kažu da ima najljepši zalazak sunca ikada viđen. Na Posejdonovom hramu, izgrađenom 450. godina p.n.e. sačuvano je 15 dorskih stubova, od ukupno 34, a na jednom od njih svoj je potpis uklesao čuveni engleski pjesnik Bajron. Slobodno vrijeme za razgledanje hrama. Nedaleko od hrama nalazi se i restoran te suvernirnica. Slobodno vrijeme za odmor i shopping. Slijedi povratak prema Atini uz panoramsko razgledanje Glifade – mondenskog predgrađa Atine, a potom i najveće grčke luke Pirej. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Grčko veče u tavernu na Plaki (boemska četvrt Atine) uz večeru, sirtaki i grčki folklor. Noćenje.

4.DAN, 31.12.2019. (UTORAK), ATINA
Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Atine u pratnji stručnog vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa predsjedničkom gardom - Evzoni, Olimpijski stadion, Zeusov hram, džamija na trgu Monastiraki, Hadrijanova kapija, Akropolj. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel. Uvečer odlazak na doček Nove godine u centru grada ili u nekom od klubova ili diskoteka u gradu! Noćenje.

5. DAN, 01.01.2020. (SRIJEDA), GRČKA – MAKEDONIJA
Nakon doručka polazak za Sarajevo. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju uz usputne pauze.

6. DAN, 02.01.2020. (ČETVRTAK), MAKEDONIJA – SRBIJA – BOSNA I HERCEGOVINA
Noćna vožnja kroz Makedoniju i Srbiju prema BiH uz usputne pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u jutarnjim satima.

(FIRST MINUTE ponuda za uplate do 02.11)

Cijena
365 KM

Cijena nakon 02.11.2019. iznosi

Cijena
395 KM

Detalji

Uračunato u cijenu
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Atina-Sarajevo,
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* u Atini,
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Grčkoj i kompletna organizacija putovanja.
Nije uključeno u cijenu:
 • Fakultativni izleti,
 • PZ osiguranje 10,00 KM,
 • Manipulativni troškovi 5,00 KM,
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 120,00 KM,
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
 • Eventualnu boravišnu taksu koja se plaća na recepciji hotela na licu mjesta,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 140,00 KM.
Napomena:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika.
 • Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.
Popust:
 • Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 50,00 KM.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.