A N T A L Y A
NOVA GODINA 2022 Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

Dočekajte Novu 2022. godinu u najljepšem gradu Mediterana. Nijedan grad na Sredozemnom moru nema toliko mnogo za ponuditi kao Antalya - glavni grad istoimene provincije i turistički centar Turske rivijere. Atraktivne gradske četvrti, ulice ukrašene palmama i oleandrima odaju urbani stil življenja i vedar mediteranski šarm, dok njen romantični stari grad podsjeća na Bizantisku i Otomansku prošlost i nudi obilje istorijskih priča. S jedne strane Taurus planina i njeni snijegom prekriveni vrhovi u jugozapadnoj kulisi strmo odsječene Lykiske morske obale, a sa istočne strane Pamfilijske ravnice sa mirisnim plantažama limuna i narandži. Dođite na biser Turske rivijere i doživite novogodišnju atmosferu ovog čarobnog mjesta.

1.DAN – 8./10. DAN
Boravak u Antaliji u izabranom hotelu sa mogućim obilascima Antalije i okolnih mjesta (fakultativno) po želji grupe.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

HOTELI 30.12.
8 dana
30.12.
10 dana
Sealife Family 5* - AI 899 KM 1.049 KM
Porto Bello 5* - AI 999 KM 1.049 KM
Sherwood Exclusive 5* - UAI 1.049 KM 1.199 KM
Royal Seginus 5* - UAI 1.249 KM 1.399 KM
Cijene važe za rezervacije do 15.12.2021.

Ne zaboravite na neodoljive novogodišnje popuste u velikim tržnim centrima Antalije, Gdje svjetski poznate marke daju popuste i do 75% !Detalji

Cijena aranžmana uključuje:
 • Avio prevoz Sarajevo-Antalija-Sarajevo
 • 7 / 9 noćenja u hotelu 5* AI / UAI
 • Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • Kompletnu organizaciju putovanja
Cijena aranžmana ne uključuje:
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 10KM
 • Aerodromske takse 195KM (obavezno)
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu
 • Fakultativne izlete
 • Gala večera 80-100 Eura (obavezno)
Fakultativni izleti:
 • Antalya City Tour
  Ova ekskurzija preporučuje se turistima kako bi upoznali najatraktivnija mjesta i shopping centre grada Antalija. Ekskurzija počinje posle doručka i traje do kasnih popodnevnih časova. Razgledanje čuvene Konyaalti plaže, starog grada – tvrđave Kaleici, vodopada, kao i mnogih drugih znamenitosti ovog prelepog Mediteranskog grada. Turisti dobijaju informacije o historiji i kulturi ove regije u autobusu tokom panoramskog razgledanja grada. Ručak koji je uračunat u cijenu ekskurzije, gosti će imati u tipičnom turskom restoranu sa fenomenalno spremljenim turskim specijalitetima. Kupovina kože i zlata će biti u poznatim turskim fabrikama koje su u svijetu poznate po kvalitetnim proizvodima. Kasno popodne ekskurzija se završava povratkom u hotel.
 • Tursko kupatilo
  Nikako ne smijete propustiti odlazak u hamam, još jedno iskusstvo nećete zaboraviti. Tretman Vam neće samo pomoći u odstranjivanju mrvih ćelija sa Vaše kože nego će i osvježiti Vaše tijelo i smiriti Vas. Teplak, hamam osoblje, pobrinuce se za Vas, ukoliko želite masažu ili nešto drugo. Teplak, na turskom znači, ljudi koji pomažu klijentima tokom tretmana pranja i ribanja u hamamu. Ribanje (piling) čisti pore, otklanja mrtve ćelije sa kože, reguliše rad srca i krvni pritisak. Vraća koži sjaj i mehkoću.
 • Demre – Myra – Kekova
  Ovo je jedna od najpopularnijih tura među našim programima. Jedinstveno putovanje, koje Vam pruža mogućnost, da uživate u drevnoj historiji, i ujedno opuštanje na jahti, dok posmatrate potopljena ostrva. Duž sjeverne obale, možete vidjeti ostatke kuća, fascinantan linijski niz nekropola, koji predstavlja jedinstveni primjer pogrebne arhitekture. Neizostavanlokalitet je i crkva Sv. Nikole, koji je rođen ovdje. Uživajte u ovom cijelodnevnom obilasku, u kombinaciji jahte i autobuskog prevoza. Mira – Smješten u gradu Demre, Mira je bila jedna od najvažnijih šest likijskih gradova. Prvobitno primorski grad, koji je gomilanjem mulja iz Demre potoka, ostao udaljen nekoliko milja od mora. Ostao je napušten u IX vijeku, nakon arapske invazije. Vrijedi posjetiti grobnice i amfiteatar. Simena (Kekova) – važi za jedno od najljepših mjesta u regionu, do koje se može doći brodom. Ono što ce Vam, privuci pažnju dok se budete približavali obali, jeste likijski sarkofag u moru. Demre je grad, u kojem je Djeda Mraz prvi put donio radost. Ustvari, bio je to Sveti Nikola, koji je živeo i radio u Demreu, danas nama poznat kao Božić Bata. Crkva koja nosi njegovo ima, podignuta je XI vijeku. Cayagzi – nalazi se 5km zapadno od grada Demre, u rimskom dobu poznatiji kao Andriake, ima nekoliko ruševina iz tog perioda, pristojne plaže i malu luku.
 • Perge, Aspendos, Side i vodopadi Manavgat
  Perge – osnovan oko 1200 godina p.n.e, najbliži po značaju rimskih ruševina u Antaliji, vrijedi ga posjetiti. Aspendos – Smještan malo dalje od Antalije, datira iz V vijeka p.n.e. Dobro očuvani rimski teatar, izgrađen oko II vijeka, bio je korišćen i od strane Seldžuka. Sa kapacitetom od preko 17.000, koristi se i danas za razne manifestacije i priredbe. Side – Side je bio drevni pomorski grad Pamfilija, takođe je bio i jedan od najvažnijih trgovinskih centara u antičkom dobu, dok je danas jedan od najpopularnijih ljetovališta u Turskoj. Manavgat vodopadi – se nalaze na rijeci Manavgat, na 3 km od grada Manavgat, u blizini grada Side. Vodopade je najbolje posmatrati sa velikih visina.
 • Napomena:
  Organizator  zadržava pravo izmjene redosljeda pojedinih sadržaja u programu. Aviokompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. LAMBADA & Avio Express Travel nisu odgovoran za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Sa prvom uplatom prihvatate opće uslove putovanja turisičke agencije LAMBADA & Avio Express Travel.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.