SPECIJALNA PONUDA APRIL 2021!
DUBAI
30.04-05.05.2021.
5 NOĆENJA DUBAI ! DIREKTAN LET SA FLY DUBAI!
MILLENNIUM AL BARSHA HEIGHTS 4* DUBAI – OCJENA HOTELA NA BOOKING.COM 8,4!!!

Glamurozni, uvijek eksponirani dragulj Ujedinjenih Arapskih Emirata živi za Vašu pažnju! Okupan suncem tokom cijele godine, Dubai je elitna turistička destinacija. Doživite čari najmodernije arhitekture na planeti, raskošne palete luksuznih hotela, vrhunskih klubova i barova. Okružen toplim morem s jedne strane i beskrajnom romantičnom pustinjom s druge strane, Dubai privlači sve, od turista do poslovnih ljudi, koji u ovom glamuroznom gradu kontrasta, u egzotičnom dodiru Istoka i Zapada, uvijek mogu pronaći nešto što će im probuditi radoznalost i maštu.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 30.04.2021. (PETAK), SARAJEVO – DUBAI
Okupljanje putnika na Sarajevskom aerodromu u 11.30h. Let broj FZ 762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14.15h. Slijetanje na međunarodni aerodrom Dubai u 21.55h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi transfer do hotela u Duibaiju. Smještaj i noćenje.

2. DAN, 01.05.2021. (SUBOTA), DUBAI
Nakon doručka slijedi odlazak na cjelodnevno fakultativno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada i započinje razgledanjem starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u Muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Nastavak vožnje do obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab), i stanka za fotografiranje ispred hotela.

3. DAN, 02.05.2021. (NEDJELJA ), DUBAI
Nakon doručka slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Predlažemo odlazak u neki od novootvorenih tematskih parkova (IMG Worlds of Adventure, Butterfly Garden). U popodnevnim satima mogućnost odlaska na fakultativni izlet - jeep safari s večerom (uz doplatu). Očekuje vas prava adrenalinska zabava tokom vožnje terenskim vozilima kroz zlatno-crvene pješčane dine. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost surfanja na dinama, jahanja deva i ukrašavanje kože kanom. Uživanje u nezaboravnom zalasku sunca uz dobru hranu, piće (uključeno u cijenu) i ples trbušnih plesačica uz ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

4. DAN, 03.05.2021. (PONEDJELJAK), DUBAI (MIRACLE GARDEN+GLOBAL VILLAGE)
Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni odlazak u Miracle Garden i Global Village, jednog od najljepših vrtova na svijetu –Dubai Miracle Garden. Park je otvoren 2011.godine i od tada je jedan od najvećih parkova, sa preko 50 miliona raznobojnog cvijeća. Nakon Miracle Gardena, nastavljamo do Global Village, vodećeg festivalskog parka u svijetu za kulturu, shopping i zabavu. Global Village se sastoji od 27 paviljona raznih zemalja svijeta (Kina, Tajland, Turska, Rusija, Egipat, Maroko, Indija, Pakistan ..) Global Village je domaćin i paviljona Bosna i Hercegovina & Balkan gdje imate veliki izbor autentičnih proizvoda iz BiH, live nastupe, tradicionalnu gastronomsku ponudu ... Povratak u hotel. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

5. DAN, 04.05.2021. (UTORAK ), DUBAI
Doručak. Nakon doručka predlažemo posjetu najvećem i najposjećenijem shopping centru na svijetu – Dubai Mall. Mall je glavna atrakcija Dubaija! Zahvaljujući raznovrsnom sadržaju, "Dubai Mall“ je postao najposjećeniji tržni centar na svijetu. Godišnje ga posjeti više od 65 miliona ljudi! Otvoren je 2008. godine, u sklopu kompleksa vrijednog 20 milijardi dolara, čiji su dio i Burdž Halifa i Dubai fontana. Ono što ga izdvaja od ostalih nisu prodavnice luksuznih brendova, već obilje propratnog sadržaja. Na prostoru od 1.124.000 kvadratnih metara, pored 1.200 butika, nalaze se i tematski zabavni parkovi, 22 kina, hotel sa 250 soba, replika čuvene londonske ulice Regent, klizalište, skijalište, akvarijum, vodopad, fontane... Zanimljiv je podatak da se u njemu dešava više pješačkog saobraćaja nego na Ajfelovom tornju, Nijagarinim vodopadima i Diznilendu zajedno. Ispred Dubai Malla, na vještačkom jezeru, nalazi se još jedna veleljepna građevina - najveća fontana na svijetu. Izgradnja ove 275 metara duge vodene skulpture koštala je 218 miliona dolara. Fontana je osvijetljena sa 6.600 reflektora i 25 projektora u boji. Izbacuje mlaz vode do 73 metara visine, a snopovi svjetlosti koje stvara mogu se vidjeti i na 32 kilometara udaljenosti. Ova nesvakidašnja igra vode, svjetlosti i boja praćena je muzikom - tradicionalnim arapskim numerama i modernim svjetskim hitovima. Prije povratka u hotel, slobodno vrijeme za shopping i promatranje magičnih fontana. Noćenje. (Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda i satnica održavanja fakultativnih izleta.)

6. DAN, 05.05.2021. (SRIJEDA ), DUBAI -SARAJEVO
Rani doručak. Slijedi transfer na aerodrom Dubai i let FZ761 za Sarajevo u 09:15h. Dolazak u Sarajevo u 13.15h. Kraj putovanja.

CJENOVNIK

CIJENA
CIJENA: (apt takse uključene u cijenu!) 1.099,00 KM
Cijena nakon 10.03.2021. 1.199,00 KM

Detalji

U cijenu je uključeno:
 • Povratna avio karta na relaciji Sarajevo- Dubai -Sarajevo (ekonomska klasa, dozvoljeni prtljag 20kg po osobi,
 • ručni prtljag 7kg po osobi. Svaki dodatni prtljag se posebno naplaćuje),
 • Sve aerodromske takse,
 • 5 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu MILLENNIUM PLACE AL BARSHA HEIGHTS 4* ili sličan
 • Svi bus transferi na destinaciji
 • Kompletna organizacija putovanja i usluge vodiča na našem jeziku tokom boravka
U cijenu nije uključeno:
 • Viza za UAE 180,00 KM (potrebna jasna kopija pasoša - važnost pasoša minimum 6 mjeseci nakon povratka sa putovanja; skenirana slika u boji; rok za izdavanje vize je 10 radnih dana;
 • putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu),
 • Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje (plaća se na licu mjesta),
 • Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD ili EUR, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta)
 • Putničko-zdravstveno osiguranje 12,00 KM za osobe do 60 godina. Za osobe od 60 do 70 godina plaća se dupla polica osiguranja (24,00 KM).
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM po osobi
 • Negativan PCR test potreban za ulazak u UAE , ne stariji od 96 sati(informacija 12.02.2021.)
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM
VAŽNE NAPOMENE
 • -Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 6 mjeseci od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • -Za putovanja tokom 2021. godine važe sve preporuke bh nadležnih institucija u vezi s COVID-19, kao i nadležnih institucija u zemljama u koje se putuje. Agencija ne snosi troškove vakcinisanja i testiranja na COVID-19, te otkazivanja putovanja prouzrokovanog zbog promjene uslova ulaska/izlaska u/iz neke države.
 • Agencija svim putnicima preporučuje da uplate osiguranje od otkaza putovanja koje pokriva troškove otkaza u slučaju infekcije virusom korona. Osiguranje se može uplatiti u svim Centrotours poslovnicama.
 • -Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti 50%, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska na putovanje.
 • Uplatom akontacije putnik potvrđuje da je pročitao i prihvatio Program putovanja, Ugovor o putovanju i Opće uslove putovanja.
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene satnice letova na što agencija nema nikakvog uticaja
 • Za putovanje važe Centrotours Opći uslovi putovanja
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 20 putnika i kursa: 1 USD = 1,70 KM. Agencija zadržava pravo otkaza putovanja 5 dana prije polaska, ukoliko ne bude dovoljan broj prijavljenih putnika. Agencija ne odgovara za bilo kakvo kašnjenje ili otkazivanje letova, ili gubljenje ličnog prtljaga. Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja bh pasoša ili ne.
MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
 • Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom u Centrotours poslovnicama
 • Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internet bankarstvom
 • Obročno shopping karticama (Unicredit do 24 rate, Raiffaisen i Intesa do 6 rata)
UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI
 • Službeno ime: Ujedinjeni Arapski Emirati
 • Geografski položaj: istočni dio arapskog poluostrva, na obali Perzijskog zaljeva i Omanskog zaljeva.
 • Površina: 83.600 km2
 • Broj stanovnika: cca 8,3 milion
 • Glavni grad: Abu Dhabi
 • Jezik: arapski (službeni), a govore se engleski, urdu, perzijski i malajski
 • Religija: 96% muslimani, 4% ostali
 • Vremenska razlika: +2 sata ljeti / +3 sata zimi
 • Novčana jedinica: emiratski dirham (AED),
 • Kupovina: zlato, začini, tehnička roba, roba poznatih kreatora, svila, parfemi, tepisi... Trgovine uglavnom rade od 10 do 13 sati i od 16 do 22 sata. Shopping centri otvoreni su od 10 do 22 sata bez prekida preko sedmice, osim petkom od 14 do 22 sata. Nezaobilazni Dubai s razlogom zaslužuje svoj naziv “glavnog shopping centra na Bliskom Istoku”.
 • Odjeća: preporučuje se lagana pamučna ljetna odjeća i udobna obuća. Kratke pantalone i kratki rukavi za žene su dozvoljeni, ali je potrebno voditi računa da odjeća nije provokativna. Muškarci se isto tako ne bi smjeli pojavljivati u javnosti bez majice, osim na plaži.
 • Hrana i piće: Zastupljena internacionalna kuhinja, prevladava arapska. Tipična jela: shawarma - janjetina ili piletina s povrćem, arapski hljeb; falafel – pržena ćufteta od leblebije i začina, humus - namaz od leblebije, tabbouleh - libanska salata od peršina, bulgura, mrkve i luka sa začinima. Popularni su i plodovi mora i meso s roštilja. Preporučujemo piti isključivo flaširanu vodu. Alkohol se služi isključivo u hotelskim restoranima i barovima s posebnom dozvolom. U restoranima izvan hotela nije dozvoljeno služenje alkoholnih pića.
 • Napon struje: 220/240 V (potreban adapter)
 • Vakcinisanje: nije potrebno
 • Mobilne mreže: nekoliko lokalnih operatera, korisnici BH Telecom mreže mogu komunicirati bez poteškoća. WiFi internet konekcija dostupna u skoro svim hotelima.
 • Pozivni broj zemlje: +971
 • Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae , www.uaetourism.ae

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.