SANKT PETERBURG + MOSKVA
SPECIJALNA PONUDA!
8 DANA / 7 NOĆENJA 29.04-06.05.2021.

Sankt Peterburg – prijestonica carske Rusije od 18. vijeka i grad koji je sagrađen po želji ruskog cara Petra Velikog danas se smatra jednim od najljepših gradova svijet! Ogroman broj vodenih kanala na delti rijeke Neve čini ovaj grad Venecijom sjevera, a bijele noći u ovom gradu dugo nećete zaboraviti. Moskva – veličanstvena, prelijepa, ogromna, očaravajuća, zadivljujuća samo su neki od epiteta kojim se ovaj grad s ponosom diči. Glavni grad Rusije očarava već na prvi pogled. Sva poznata zdanja su masivna i impresivna, a sa impozantnom arhitekturom i impresivnim fasadama Moskva djeluje autoritativno i nadasve moćno. Obasjana zlatnim kupolama sa pravoslavnih svetinja, koje se nalaze na gotovo svakom koraku i savremenim neonskim reklamama, Moskva se razmeće svojom bogatom ljepotom i sudarom starog, tradicionalnog i novog, modernog.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 29.04.2021. (ČETVRTAK), SARAJEVO – BEČ – SANKT PETERBURG
Sastanak grupe na aerodromu u Sarajevu u 06.00h. Let OS760 avio kompanije Austrian Arilines za Beč u 07:40h sa slijetanjem u 8.55h. Slijedi presjedanje na let OS611 za Sankt Peterburg u 10:00h sa dolaskom u 13.30h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN, 30.04.2021. (PETAK), SANKT PETERBURG
Doručak. Nakon doručka odlazimo na panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča na bosanskom jeziku: Nevsky prospekt, Kazanjsky sabor, Dvorski trg, Admiralitet, Vasiljevsko ostrvo, Ermitaž, Trg sv. Isaka s najvećom sabornom crkvom u Rusiji - Isakijevska, Bronzani konjanik (bez ulaska u objekte)... Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN, 01.05.2021. (SUBOTA), SANKT PETERBURG – PETERHOF – PUŠKIN
Nakon doručka slijedi fakultativni izlet u Peterhof, ljetnu carsku rezidenciju Petra Velikog, nastalu u 18. vijeku. Zbog raskošnih građevina i predivnog parka, carski ljetnikovac u Peterhofu često se naziva ruski Versaj. Peterhof je gradić parkova, palata i muzeja smješten na obali Finskog zaljeva. Nastao je kao kraljevska palata Petra Velikog 1711. godine oko koje su izgrađena i druga zdanja te uređeni parkovi. Kompleks palata i parkova, koji predstavlja pravi dragulj ruske umjetnosti, izgrađen je u baroknom stilu s elementima neogotike, neobaroka i klasicizma. Parkovi oko nekadašnjih carskih odaja ukrašeni su brojnim fontanama i skulpturama, a protežu se na 607 hektara. Pažnju će vam zasigurno privući kaskada s 200 bronzanih kipova i 64 raskošne fontane koje su jedan od najčešćih motiva razglednica i fotografija iz Peterhofa. Najpoznatija skulptura prikazuje Samsona kako otvara lavlja usta, iz kojih izlazi visoki mlaz vode. Skulptura simbolizira pobjedu Rusije nad Švedskom u bitci kod Poltave. Slijedi fakultativni izlet do mjesta Puškin, nekadašnje ljetne carske rezidencije Katarine Velike, a od 1918. godine i muzeja. Naziva se još i Carsko selo, a udaljeno je oko 25 km od Sankt-Peterburga. Petar I Veliki kupio je imanje i poklonio ga svojoj supruzi, ali tek Katarina Velika odlučuje tu napraviti raskošnu ljetnu rezidenciju. Mjesto podsjeća na dvorove iz bajki – prelijepo uređeni vrtovi, raskošni paviljoni i jezera. Sama palata carice Katarine Velike veliko je i elegantno zdanje s fasadama ukrašenim u raskošnom baroknom stilu. Okružena je uređenim vrtom, kanalima i paviljonima te drugim zdanjima. Carica je uživala boraveći ovdje, a jasno je i zašto. Jedna od najljepših i najzanimljivijih prostorija je Jantarna soba, dvorana čiji su zidovi obloženi jantarom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 02.05.2021. (NEDJELJA), SANKT PETERBURG – PETERHOF – SANKT PETERBURG
Doručak. Fakultativni program: Petropavlovska tvrđava, historijsko jezgro grada, unutar čijih zidina se nalaze Petropavlovska saborna crkva u kojoj su sahranjeni svi ruski imperatori (počev od Petra I), historijski muzej Sankt Peterburga, kao i čuvene tamnice. Razglednje nastavljamo odlaskom do Državnog muzeja Ermitaž, jednog od najvećih muzeja svijeta svjetskih muzeja, u zdanje Zimskog dvorca, sa preko 3 miliona eksponata. Njegova neprocenjiva zbirka izložena je u 6 zgrada raspoređenih na Dvorskom trgu i duž rijeke Neve. Razgledanje jedne od najznamenitijih svjetskih zbirki umjetnina u kompleksu Zimskog dvorca, nekadašnjeg doma carske porodice od 1732. do 1917. godine. Muzej je poznat i po arheološkoj zbirci, zbirci skulptura, zbirci srednjevjekovne evropske umjetnosti, ali i po svom baroknom izgledu i arhitekturi. Kolekcija sadrži djela Leonarda, Rembrandta, Rafaela, Renoira, Moneta, Canove i drugih poznatih umjetnika. Na kraju slijedi fakultativna vožnja kanalima i Nevom, specifičnim niskim brodovima prilagođenim za prolazak kroz kanale i ispod niskih mostova, zbog kojih je ovaj grad dobio i naziv “Sjeverna Venecija”. Pogled na znamenitosti grada i njegovu arhitekturu sa legendarne rijeke Neve i nekih od mnoštva kanala, ostavlja jedinstven utisak i sjećanje. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5. DAN, 03.05.2021. (PONEDJELJAK), SANKT PETERBURG – MOSKVA
Nakon doručka slijedi transfer do željezničke stanice. Putovanje za Moskvu u 09:20h savremenim vozom Sapsan. Dolazak u Moskvu u 13:20h. Slijedi panoramsko razgledanje grada autobusom: centar grada, Crveni trg, Kremlj, Crkva Vasilija Blaženog, Boljšoj teatar, Hram Hrista Spasitelja, Novodevičji manastir, vidikovac Vrapčeva brda i Univerzitet i Lomonosov i quot, Poklonaja gora (Park Pobjede) i dr. (bez ulaska u objekte). Transfer do hotela i smještaj. Slobodno vrijeme. U večernjim satima vodimo vas na jedinstveni fakultativni izlet u Moskovski metro, jedan od najljepših i najstarijih metroa na svijetu, u kojem čak 44 stanice imaju status kulturnog naslijeđa. Obilazak nekoliko najznačajnijih metro stanica, koje su nalik na muzeje bogato dekorisane skulpturama, mozaicima, pozlaćenim floralnim ornamentima, mermernim stubovima i portretima nacionalnih heroja. Povratak u hotel. Noćenje.

6. DAN, 04.05.2021. (UTORAK), MOSKVA
Nakon doručka odlazak pješice na razgledanje Kremlja, političkog, duhovnog i historijskog centra Moskve, smještenog u samom centru grada, s njegovim monumentalnim zidovima i kulama, katedralama i palatama iznad rijeke, Carskim topom, Carskim zvonom (najveće na svijetu), Zvonikom Ivana Velikog, i 3 saborne crkve (Blagoveschensky, Arhangelsky, Voznesensky – predviđen obilazak dvije od tri saborne crkve)... Slobodno vrijeme. Slijedi fakultativni odlazak do Muzeja Panorama Borodinske bitke, posvećen ratu sa Napoleonom 1812. g. Glavni eksponat muzeja je panorama, ogromno slikano platno dimenzije 115x15m, koje visi u zatvorenom krugu i predstavlja jedan od najtežih momenata bitke na Borodinskom polju. Slobodno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, 05.05.2021. (SRIJEDA), MOSKVA – SERGIJEV POSAD – MOSKVA
Nakon doručka, predlažemo odlazak u gradić Sergijev Posad koji je udaljen 50-ak kilometara od Moskve, gdje se nalazi pravoslavni manastir Trojstvena lavra svetog Sergeja koji je uvršten i na Popis svjetske baštine. Samostan je poznat po velikoj zbirci ikona te se u samostanskom tlu nalaze posmrtni ostaci Borisa Godunova koji je vladao zemljom nakon vladavine Ivana Groznog. Sergejev Posad je u ranoj prošlosti postao poznat po ručnoj izradi predmeta od drveta, najviše igračaka, među kojima su i najpoznatije ruske matrojške koje se ovdje uz ostale suvenire mogu kupiti, a tu se nalazi i muzej igračaka, te trgovina sa suvenirima. Slijedi razgledanje manastira u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za kupovinu suvenira i ručak. Povratak u Moskvu. Naveče vas vodimo na fakultativnu vožnju ekskluzivnim brodom-restoranom „Radisson“ uz najljepše simbole grada. Veličanstven pogled sa rijeke na Moskvu! Ne propustite! Povratak u hotel. Noćenje.

8. DAN, 06.05.2021. (ČETVRTAK), MOSKVA – BEČ – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme. Napuštanje hotela i transfer do aerodroma. Let OS 602 avio kompanije Austrian Airlines za Beč u 14:35h sa dolaskom u Beč u 16.30h. Polijetanje za Sarajevo u 20:25h sa dolaskom u Sarajevo u 21:30h. Kraj programa.

CIJENA
CIJENA: (Rani booking cijena za rezervacije do 25.02.2021.) 1.495,00 KM/osoba*
Cijena nakon 25.2. iznosi . 1.595,00 KM

O HOTELU U SANKT PETERBURGU: https://www.parkinn.com/hotelpulkovskaya-stpetersburg
 • Hotel Park Inn 4* nalazi se na Moskovskom prospektu, i ima odličnu vezu sa centrom. Metro stanica je u blizini, što daje mogućnost da se bez mnogo napora stigne do glavnih znamenitosti grada.  Hotel ima restoran sa sopstvenom mini pivarom poznate marke Paulaner i živom muzikom svake večeri; japanski restoran sa velikim izborom specijaliteta. Opremljeni fitness centar sa bazenom, saunama i masažnim tretmanima.
O HOTELU U MOSKVI: www.izmailovo.ru
 • Hotel Delta 4* nalazi se u sastavu nekadašnjeg hotelskog kompleksa Izmailovo. Metro stanica je na oko 100 m od hotela. Sama vožnja metroom do Crvenog trga traje 25 minuta, što je od velikog značaja za efektivno korištenje slobodnog vremena. U sklopu kompleksa je sve što je turistima i gostima grada potrebno - restorani brze hrane, tržni centar, kao i velika suvenirnica. Hotel je u potpunosti renoviran. Doručak švedski sto.

Detalji

U cijenu je uključeno:
 • Avio karte na letovima Austrian Airlinesa (ekonomska klasa): 29.04.2021 – Sarajevo – Beč – Moskva, i 06.05.2021 – Moskva – Beč – Sarajev (čekirani prtljag 23kg + ručni prtljag)
 • Sve aerodromske takse,
 • Prijevoz vozom Sapsan na relaciji Sankt Peterburg-Moskva, 03.05.2021.
 • 4 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Park Inn u Sankt Peterburgu (ili sličnom),
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* Izmailovo Delta u Moskvi (ili sličnom),
 • Transferi prema programu,
 • Gratis panoramsko razgledanje Moskve i Sankt Peterburga,
 • Usluge stručnih lokalnih vodiča tokom boravka u Rusiji i kompletna organizacija putovanja
U cijenu nije uključeno:
 • PZ osiguranje 16,00 KM,
 • Osiguranje od otkaza putovanja 25 KM (pokriva iznos do 950 KM)
 • Eventualne boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta,
 • Doplata za polupansion (7 večera) 230,00 KM,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280,00 KM.


Fakultativni izleti u Sankt Peterburgu:
 • Puškin (Carsko selo) 55 EUR / 110 KM,
 • Petropavlovska tvrđava 35 EUR / 70 KM,
 • Vožnja kanalima i Nevom 35 EUR / 70 KM,
 • Peterhof park sa fontanama 50 EUR / 100 KM,
 • Ermitaž 50 EUR / 100 KM,
 • Vožnja kanalima i Nevom 35 EUR / 70 KM,


Fakultativni izleti u Moskvi:
 • Obilazak Moskovskog metroa 10 EUR / 20 KM,
 • Sergijev Posad (bivši Zagorsk) 55 EUR / 100 KM,
 • Krstarenje rijekom Moskvom 45 EUR / 90 KM,
 • Kremlj (teritorija, 2 Saborne crkve, Patrijaršijska palata) 45 EUR / 90 KM,
 • Muzej Panorama Borodinske bitke 35 EUR / 70 KM,


NAPOMENA:
 • Plaćanje izleta u agenciji se vrši u KM, najkasnije 15 dana prije polaska!
 • *Prijavljivanje i plaćanje izleta Puškin Carsko selo i Kremlj obavezno je prilikom uplate aranžmana ili najkasnije do 01.04.2021. Prijavljivanje na licu mjesta, kao i nekoliko dana prije polaska, neće biti moguće. Preporučujemo uplatu izleta prilikom uplate aranžmana!
 • Preporučujemo uplatu izleta prilikom uplate aranžmana!
 • *Smještaj treće odrasle osobe u dvokrevetnoj sobi, na dopunskom ležaju isključivo na upit (dopunski ležajevi su nestandardni i nepodobni za osobe krupnije građe)


VAŽNE NAPOMENE:
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Za putovanje važe sve preporuke u vezi sa COVID-19. Do datuma polaska na putovanje moguće su promjene uslova putovanja u vezi s COVID-19 o čemu će putnici biti blagovremeno obaviješteni.
 • Za ulazak u Rusku Federaciju potreban je negativan PCR test ne stariji od 72h.
 • Realizacija izleta je garantovana neovisno o broju prijavljenih. (U slučaju 15 prijavljenih i manje, transport se vrši javnim prijevozom) Agencija zadržava pravo promjene termina realizacije fakultativnih izleta.
 • Za rezervaciju ovog putovanja potrebno je uplatiti akontaciju od 50%, ostatak se plaća najkasnije 15 dana prije polaska.
 • Ovaj program prodaju i agencije iz regije (Slovenija, Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Makedonija) te je moguće da će grupa biti sastavljena od putnika iz tih zemalja. Broj mjesta na ovom programu je ograničen.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 15 putnika.
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.


MOGUĆNOSTI PLAĆANJA:
 • Gotovinska uplata ili uplata debitnom karticom u Centrotours poslovnicama
 • Uplata na žiro račun u banci, pošti, ili internetskim bankarstvom
 • Obročno shopping karticama (Unicredit do 24 rate, Raiffaisen i Intesa do 6 rata)
 • Cijene objavljene na web stranici agencije su cijene izražene sa obračunatim popustom od 5% za jednokratno plaćanje
 • Za sva obročna plaćanja od 2-12 rata agencija obračunava manipulativne troškove u iznosu od 5%

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.