NOVA GODINA 2024.
Rim Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN–29.12.2023. Sarajevo–Zenica-Doboj
Polazak sa dogovorenog mjesta u predvečernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe.

2.DAN–30.12.2023.Rim A–prvi dio
Ulazak u regiju Lacio i dolazak u vječni grad Rim u podnevnim satima. Smještaj u Camping, a nakon kraćeg odmora sli jedi popodnevni fakultativni obilazak prijestolnice Italije: : Fontana di Trevi, Španski trg i stepenice su nešto što ni u kom slučaju ne smijete propustiti uz neke od najljepših i fascinantnih trgova i znamenitosti kao što su: Piazza Navona, Panteon itd. Nakon kraćeg večernjeg obilaska grada slijedi slobodno vrijeme... U kasnim večernjim satima povratak u hotel.

3.DAN–31.12.2023.Tivoli–NOVA GODINA
Doručak. Izaberite slobodno vrijeme u Rimu ili prijepodnevni fakultativni izlet do predivnog gradića Tivoli nedaleko od Rima sa posjetom Vili d’Este objektom koji je pod zaštitom UNESCO - a a plijeni bajkovitim fontanama i vrtovima jedne od najmoćnijih porod ica renesansnog Rima. Nakon povratka u Rim, popodnevni dio predviđen je za individualne aktivnosti, a veče za pripremu i veličanstven doček Nove godine na rimskim trgovima i ulicama gdje se kreira nevjerovatna atmosfera do kasno u noć. Noćenje.

4.DAN–01.01.2024.Rim B–drugidio
Fakultativni odlazak do centra Rima gdje slijedi nastavak obilaska grada (RIM „B“) u pratnji vodiča: Isola Tiberina, Trastevere, Bocca della Verita, Circo Massimo, Colloseum, Rimski forumi, carski forumi, Konstantinov slavoluk, Kapitol, Piazza Venezia, Piazza del la Republica,Termini, Santa Maria Maggiore, Via del Corso... Posjeta boemskom kvartu Trastevere, te slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i tipičnu rimsku večeru u autetntičnim restoranima.Nakon slobodnog vremena, povratak u hotel i noćenje.

5.DAN–02.01.2024.Vatikan-Colloseum
Doručak. Nakon doručka slijedi napuštanje hotela te fakultativna posjeta Vatikanskim muzejima sa neprocjenjivo vrijednom zbirkom antičkih skulptura, Pinakotekom, papskim odajama i neponovljivim Rafaelovim sobama. Pred sam kraj obilaska tiho i sa divljenjem zak oračite u Sikstinsku kapelu nakon koje vaše shvatanje umjetnosti više nikada neće biti isto. Slijedi doživljaj unutrašnjosti najveće hrišćanske crkve na svijetu Bazilike Svetog Petra kao i istoimenog prostranog trga sa kolonadom stubova i kreacijama barokn og umjetnika Berninija. Prošetajte do najpoznatije papske tvrđave, Castel Sant Angelo gdje vijugavi Tibar i brojni mostovi kreiraju jedinstven doživljaj grada. Nakon Vatikana, mogućnost fakultativnog posjeta Koloseumu, Palatinu i Rimskim forumima – najčuve nijim lokalitetima antičkog Rima. Mjesta na kome nastaje i kroz vijekove živi vječni grad. Najveći antički amfiteatar – Koloseum, najznačajniji od „sedam rimskih“ brežuljaka – Palatin i najpoznatiji trgovi – Rimski forumi, dočaraće Vam grad na potpuno drug ačiji način. Slobodno vrijeme, te polazak za BiH u večernjim satima (u dogovoru s vodičem).Noćnja vožnja..

6.DAN–03.01.2024.Hrvatska-BiH
Nastavak vožnje prema BiH. Usputna zadržavanja radi odmora grupe. Dolazak na odredište u predvečernjim satima(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
CIJENA od 449 KM po osobi


Detalji

Cijena uključuje:
  • Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO...)
  • 3 noćenja bez doručka u HU ROMA Camping in Town u 1/2 ili 1/3 bungalovima.
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
Cijena ne uključuje:
  • Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje.
  • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
  • Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 4 do 6 EUR-a po osobi po danu)
NAPOMENE:
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) 
  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi putovanja, a koji su usklađeni sa UTABIH standardima
  • Organizator nije odgovoran za eventualna povećanje cijena ulaznica ili fakultativnih (neobaveznih) izleta navedenih u programu na dan formiranja programa;

Lokacija


Upit za putovanje:

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.