NOVA GODINA 2024.
TERMIN PUTOVANJA: 26.12.-02.01.2024.
CIJENA ARANŽMANA:
FIRST MINUTE ZA UPLATE DO 20.10.2023. 2.799,00 KM
REDOVNA CIJENA ZA UPLATE NAKON 20.10.2023. 2.899,00 KM Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SARAJEVO - DUBAI (26.12.2023.)
Dolazak na sarajevski aerodrom najmanje tri sata prije leta. Prijava na direktni let broj FZ-762 avio kompanije Fly Dubai za Dubai u 14:15h. Dolazak u Dubai u 21:40h po lokalnom vremenu. Po dolasku u Dubai, nakon pasoške i carinske kontrole, slijedi transfer do hotela u Dubaiju. Smještaj u hotel. Noćenje. Dobrodošli u Dubai – dragulj Bliskog istoka! Dobrodošli u jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu, koji sjedinjuje tradiciju s modernim luksuzom. Sa svojim spektakularnim neboderima, predivnim plažama i bogatim kulturnim nasljeđem, Dubai je postao globalna destinacija koju treba doživjeti.

2. DAN, DUBAI (27.12.2023.)
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni obilazak Dubaija. Odlazak u stari dio Dubaija, obilazak Gold Souqa (Zlatne pijace), vožnja Abrom (mali drveni brodići koji prelaze sa jedne na drugu stranu Dubaija) - uz nadoplatu karte ako želite. Odlazak poznatom Jumeirah cestom do La Mer plaže (šetnja,pauza za kafu), nastavak prema Burj Al Arabu, jednom od najskupocjenijih i najluksuznijih hotela na svijetu (pauza za slikanje), odlazak prema Palm Jumeirah, poznatom ostrvu u obliku palme, posjeta i slikanje veličanstvenog hotela Atlantis-glavna vrata u Dubaiju, obilazak novog dijela Blue Waters (pauza za kafu, jelo), obilazak Burj Khalife-najviše zgrade na svijetu i Dubai fontane gdje ćete uživati u spektakularnom vodenom i svjetlosnom showu fontane. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, DUBAI (28.12.2023.) - DESERT SAFARI
Doručak. U popodnevnim satima fakultativni odlazak na Dubai desert safari. Turistima je najzanimljiviji izlet u Dubaiju pustinjski safari. Krenite safari džipovima put pustinje jer ukoliko propustite pustinjski safari, to je kao da niste ni bili u Dubaiju. Polazak iz hotela u 15:00h. Vožnja džipovima do pustinje; adrenalinska vožnja pustinjskim dinama, slikanje. Ne propustite priliku da fotografišete pustinju koja oduzima dah, posebno tokom zalaska sunca. Doživite zalazak sunca na crvenim dinama uz večeru u autentičnom ambijentu - u beduinskom kampu i orijentalne motive, crtanje kanom, show program, arapski ples, kafa, čaj, sokovi, jahanje kamila, sand- ski. Boje zalazećeg sunca na pijesku će vas oduševiti. Povratak u hotel oko 21:30h. Noćenje.

4. DAN, DUBAI (29.12.2023.)
Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DAN, DUBAI- ABU DHABI (30.12.2023.)
Doručak. Nakon doručka fakultativna posjeta Abu Dhabija. Polazak iz hotela u 09:00h. Abu Dhabi, što u prijevodu znači gazelin otac, glavni je grad Ujedinjenih Arapskih Emirata i ujedno i najveći emirat. Po dolasku ćemo imati priliku posjetiti prekrasna mjesta, a naša prva stanica biće Sheikh Zayed džamija, djelo neoislamske arhitekture, jedna od najljepših i najvećih džamija na svijetu. Džamija ima preko 1000 stubova u svojim vanjskim područjima, koji su u potpunosti prekriveni mramornim pločama. Ova džamija je čisto remek djelo, koje odiše bogatstvom i raskoši, prima 40.000 vjernika te zaista ostavlja bez daha. Nastavit ćemo našu turu prema centru grada Abu Dhabija. Zaustavit ćemo se u selu Heritage. Dalje nastavljamo vožnju poznatom cestom “Cornish” sa pogledom na bijele džamije i poznate zgrade od stakla, koje su smještene u samom centru Abu Dhabija.Dalje nastavljamo prema otoku Saadiyat, koji je jedan od najpoznatijih u Abu Dhabiju i gdje se grade muzeji Louvre i Guggenheim kako bi upotpunili sliku Abu Dhabija kao kulturnog grada. Uživajte u prekrasnom pogledu. Povratak prema Dubaiju u popodnevnim satima uz kraće zaustavljanje na Yas otoku gdje se nalazi jedna od atrakcija Abu Dhabija – Ferrari World. Noćenje.

6. DAN, DUBAI (31.12.2023.)
Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti.

SRETNA NOVA GODINA!
Organizovani doček Nove Godine u hotelu uz gala večeru i program ili krstarenje brodom (Dhow Cruise) krstarenje po zaljevu Dubaija s uključenom večerom. Krstarenje uključuje: svečanu večeru sa uključenim bezalkoholnim pićem, kafa, čaj, zabava uživo, DJ, posebni plesni show Tanoura, specijalna novogodišnja torta i voćni šampanjac. Uživaćete u pogledu na blistavi vatromet sa Burj Al Araba i Atlantisa.

7. DAN, DUBAI (01.01.2024.)
Doručak. Dan predviđen za individualne aktivnosti.

8. DAN, DUBAI (02.01.2024.)
Doručak. Nakon doručka slijedi odjava iz hotela i transfer do aerodroma. Prijava na let FZ-761 za Sarajevo u 10:00h. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 13:20h po lokalnom vremenu. Kraj putovanja.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
FIRST MINUTE ZA UPLATE DO 20.10.2023. 2.799,00 KM
REDOVNA CIJENA ZA UPLATE NAKON 20.10.2023.
2.899,00 KM


Detalji

U CIJENU ARANŽMANA URAČUNATO:
 • avio karta na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo (Flydubai) sa uključenim aerodromskim taksama, 20kg predanog prtljaga + 7 kg ručnog prtljaga
 • smještaj u hotelu „ELITE BYBLOS“ 5* na bazi 7 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • pratilac grupe i organizacija putovanja
U CIJENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
 • putno-zdravstveno osiguranje: za osobe do 60 god–16,00 KM
 • za osobe od 60 do 70 god-32,00 KM; za osobe od 70 do 80 god-36,00 KM
 • osiguranje od otkaza putovanja sa pokrićem kompletnog aranžmana 85,00 KM
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 650,00 KM
 • viza za Dubai 200,00 KM (posreduje agencija; potreban pasoš i jedna fotografija)
 • fakultativni izleti sa ulaznicama
 • individualni troškovi
 • doček Nove godine
NAPOMENE:
 • Aranžman je moguće platiti gotovinom i žiralno.
 • Organizator zadržava pravo promjene cijene u slučaju promjene kalkulativnih elemenata od strane avio kompanije.
 • Ukoliko se ne ispuni kvota za minimalni broj prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana, o čemu je dužan pismeno obavijestiti putnike.
 • STORNIRANJE PUTOVANJA OD STRANE PUTNIKA: 5% ako se putovanje otkaže od dana potpisa ugovora do 45 dana prije početka putovanja (blagovremeni otkaz)
  •10% za otkaz od 44 do 30 dana prije početka putovanja
  •20% za otkaz od 29 do 20 dana prije početka putovanja
  •40% za otkaz od 19 do 15 dana prije početka putovanja
  •80% za otkaz od 14 do 10 dana prije početka putovanja
  •95% za otkaz od 9 do 6 dana prije početka putovanja
  •100% ako se putovanje otkaže od 5 do 0 dana prije početka putovanja ili kada putovanje već započne, ili u toku putovanja
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene satnice letova, u skladu sa propisima koji postoje u međunarodnom avio saobraćaju. Agencija nije odgovorna za otkazivanje, odgađanje, kašnjenje letova ili izgubljenu prtljagu. Prilikom rezervacije, potrebno je uplatiti min. 40% od ukupne cijene aranžmana. Ostatak uplate najkasnije 21 dan prije polaska.

Lokacija


Upit za putovanje:

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.