AZURNA OBALA - ŠPANIJA - SLOVENIJA
(12 DANA - 8 NOĆENJA) 19.08. – 30.08.2020.

Kosta Brava je jedna od najfascinantnijih i najpopularnijih turističkih regija Španije i upravo tu su smještene najljepše pješčane plaže. Najznačajnije i najpopularnije ljetovalište regije je Ljoret de Mar, mjesto sa 30.000 stanovnika. Sa 200.000 turista, ljeti postane živahan gradić, sa brojnim koktel barovima i klubovima. Divne pješčane plaže ukupne dužine 7 km, čista voda Sredozemnog mora, barovi na plaži, raznoliki specijaliteti od plodova mora, kao i blizina Barselone, opravdava nadimak Ljoreta – turistički biser Kosta Brave i Katalonije.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (19.08. srijeda) – BiH
Polazak iz BiH u dogovoreno vrijeme. Vožnja luksuznim autobusima na relaciji Sarajevo – Ljubljana – Venecija – Verona – Azurna obala.

2. DAN (20.08. četvrtak) – KAN – NICA
U popodnevnim satima dolazak na Azurnu obalu. Smještaj u hotel u jednom od poznatih gradova ove predivne rivijere (Nica, Kan ili bliža okolina). Slobodno vrijeme za kupanje, odmor ili individualni obilazak grada. Noćenje.

3. DAN (21.08. petak) – AZURNA OBALA – MONAKO/MONTE KARLO
U jutarnjim satima odjava iz hotela. Slobodno vrijeme do 15h. U popodnevnim satima slijedi obilazak najpoznatijih mondenskih gradova na Azurnoj obali... Nica: Englesko šetalište (Promenade des Anglais), hotel Negresco... Kraća vožnja do Kana, šetnja po mondenskom šetalištu „La Croissette“, razgledanje filmske palate ... U večernjim satima polazak prema Kneževini Monako. Razgledanje bajkovitog grada: Palata Grimaldijevih, Katedrala, Okeanografski muzej, staza Formule 1. Posjeta magičnom gradu kocke i obilazak čuvenog „Casina“ uz šetnju prelijepim parkovima Monte Karla. Poslije obilaska male mondenske države slijedi noćna vožnja i nastavak putovanja preko Francuske.

4. DAN (22.08. subota) – LJORET DE MAR
U jutarnjim satima dolazak u najpoznatiji turistički centar na Kosta Bravi - Ljoret de Mar (65 km od Barselone). Smještaj u hotel sa 4* do 14.00h (na bazi 6 polupansiona). Popodne predviđeno za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.

5 – 9. DAN (23.08. – 27.08. nedjelja –četvrtak) – LJORET DE MAR – BARSELONA
Polupansion. Vaš boravak u Španiji učiniće nezaboravnim odlazak na neke od najinteresantnijih fakultativnih izleta: FLAMENCO LA SIESTA, BARCELONA PANORAMICA, COSTA BRAVA, BARCELONA BY NIGHT, PORT AVENTURA, NOU CAMP, DALIJEV MUZEJ, AQUARIUM, DISKOTEKA TROPICS... Pored toga, imaćete priliku da provedete najuzbudljivije trenutke u temperamentnom „noćnom životu” Ljoreta i Barselone. Osim predviđenih izleta, vrijeme na ljetovanju možete iskoristiti uživajući u kupanju, odmaranju i sunčanju na prelijepim pjeskovitim plažama Kosta Brave. Provjerite zašto su plaže Ljoret de Mara vlasnice „Plave zastave“ koja se dodjeljuje plažama na osnovu kvaliteta vode, kvaliteta peska, sigurnosti za plivače i ispunjenošću pratećim sadržajima

10. DAN (28.08. petak) – LJORET DE MAR – FRANCUSKA
Doručak. Poslije doručka, check-out iz hotela i slobodno vrijeme. Polazak iz Ljoreta u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja kroz Francusku sa usputnim pauzama za odmor grupe.

11. DAN (29.08. subota) – ITALIJA – SLOVENIJA
U jutarnjim satima dolazak u Italiju i nastavak vožnja prema Sloveniji. Po dolasku u Ljubljanu, smještaj u hotel. Noćenje.

12. DAN (30.08.nedjelja) – LJUBLJANA – BIH
Doručak. Razgledanje Ljubljane sa vodičem. Slobodno vrijeme za šetnju i individualni obilazak grada. Nakon obilaska polazak za BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

AKCIJSKA CIJENA ARANŽMANA ZA SVE POLASKE DO 10.07.2020:

NAPOMENA CIJENA
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 799,00 KM
*za rezervacije do 15.07. i uplate avansa 30% REGULARNA CIJENA 979,00 KM

Detalji

CIJENA UKLJUČUJE:
 • Kompletnu organizaciju uz pratioca putovanja.
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV, VIDEO) na navedenim relacijama.
 • Obilaske gradova prema programu putovanja.
 • 1 noćenje na Azurnoj obali (Kan, Nica ili okolini) - hotel 2*/3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1.
 • 6 noćenja na bazi polupansiona u Ljoret de Maru - Hotel Alegria Fenals Mar 3* ili Garbi 4*
 • 1 noćenje sa doručkom (kontinentalni) u Ljubljani ili okolini (hotel 3* ili 4*, sobe 1/2 i 1/2+1)
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • Putničko i zdravstveno osiguranje 2 KM po danu.
 • Fakultativne izlete
 • Doplatu za 1/1 (jednokrevetnu) sobu
 • Obavezne gradske komunalne takse koje se plaćaju na recepciji hotela:
 • Obaveznu gradsku taksu za regiju Katalonije (od 01.11.2012) – u hotelima sa 1*, 2* i 3* – 0.50 € po noćenju/po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 1 € po noćenju/po osobi - plaća se na recepciji hotela.
 • Obaveznu gradsku taksu za hotele na Azurnoj obali – 2*/3* ili 4* iznosi 1,00 do 3,00€ po noćenju/po osobi zavisno od kategorije smještaja, plaća se na recepciji hotela.
 • Turistička taksa Mestne občine Ljubljana 2,50€
POPUSTI:
 • Djeca ostvaruju popust samo u pratnji dvije punoplatežne osobe.
NAPOMENA:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.