ISTANBUL U MARTU(AVIO)
Termin putovanja: 01.03.-05.03.2018.
Avio TURKISH AIRLINES /4 noćenja s doručkom
POLAZAK JUTARNJI - POVRATAK VEČERNJI

ISTANBUL... Grad smješten na dva kontinenta, grad okružen morem sa tri strane, vrata Orijenta, spoj Istoka i Zapada... samo su neki od najčešće korištenih opisa za 15-milionski grad Istanbul. Ovaj grad kojeg su u prošlosti zvali još i Konstantinopol više od 1500 godina bio je centar Rimskog, Bizantskog i Osmanskog carstva. Upravo zbog značaja koji je od svog postanka imao, grad je uvijek bio stjecište brojnih umjetnika, muzičara, trgovaca, a u posljednje vrijeme i mnogobrojnih turista. Svi oni dolazili su u Istanbul otkriti čaroliju hiljadugodišnjih ulica, šarenih bazara i veličanstvenih džamija... Dočekajte Novu godinu u gradu koji spaja Evropu i Aziju!! Provozajte se prvim transkontinentalnim metroom iz Evrope u Aziju za svega 4 minute! Upoznajte sav raskoš i bogatstvo jednog od najvećih kulturnih i poslovnih centara na svijetu i osjetite draž nezaobilaznog istanbulskog shoppinga.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 01.03.2019.) SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u 10:15h (Turkish Airlines). Slijedi čekiranje i pasoška kontrola, te polijetanje za Istanbul koje je planirano u 12:00h. Planirano slijetanje u Istanbul u 15:45h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške kontrole i preuzimanja kofera, slijedi grupni autobuski transfer prema hotelu. Check in u hotel (cca 18:00h). Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost zajedničkog odlaska sa pratiocem do glavnog trga Sultanahmet (Kapali čaršija, Plava džamija, Aya Sofija, Hipodrom, Topkapi) i kratki loko tour radi orijentacionog upoznavanja sa gradom. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN (subota, 02.03.2019.)MINIYATURK – EYUP – PIERE LOTTI VIDIKOVAC – CISTERNE – GALATA MOST – EGIPATSKI BAZAR
Doručak. Nakon doručkaposjeta muzeju Miniaturk, jednom od najvećih svjetskih minijaturnih parkova. Prilika da doživite Tursku u malom i napravite nezaboravne fotografije. Nakon slobodnog vremena polazak prema kvartu Eyup gdje se nalazi nedavno obnovljena pravoslavna crkva svetog Stefana, čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon obilaska odlazimo do čuvene kafane Pierre Lotti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja nas vodi u posjetu Cisterni bazilike, jednoj od najvećih podzemnih rezervoara kojima se Istanbul napajao vodom. Nosi naziv i „Potopljena Palača“. Fascinantan je enterijer, koji nijednog posjetioca ne ostavi ravnodušnim. Poslije obilaska nastavljamo do čuvenog Galata mosta odakle se pruža pogled na Galata kulu i kompletan Bosfor, odakle odlazimo do posljednje tačke, Misir čaršije (Egipatska pijaca začina). Zaista je vrijdno da dođete i uživate u svim bojama i mirisima koji će vas sačekati već na samom ulazu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u noćenje.

3.DAN (nedjelja, 03.03.2019.)PRIČEVSKI OTOCI- TURSKO VEČE
Doručak. Nakon doručka fakultativni odlazak na Prinčevska ostrva, koja su od Istanbula udaljena cca 1h 15min vožnje brodom. Po dolasku, organizovana vožnja kočijama u trajanju cca 45 min, uz asistenciju profesionalnog vodiča. Ovo mjesto pruža jedinstven doživljaj koji je potpuno drugačiji od onoga što ćete pronaći u centru Istanbula. Tišina i mir, svež mediteranski vazduh i miris borove šume samo će još više upotpuniti vaš doživljaj.Također ovdje se nalazi jedinstvena turistička atrakcija – palata sa samostanom izgrađena za vrijeme cara Justina II, koja je svojevremeno bila mjesto egzila za carice Irenu, Eufrosiniju, Teofaniju, Zoju i Anu Dalasenu.. Slobodno vrijeme za samostalan obilazak ostrva i mogućnost za doplatu ručka u lokalnom ribljem restoranu. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim satima fakultativno: tursko veče. Uživajte uz show, muziku uživo, turski folklor i naravno neizostavne trbušne plesačice, uz uključenu večeru. Provod zagarantovan. Po dogovoru povratak u hotel i noćenje.

4.DAN (ponedjeljak, 04.03.2019.) KRSTARENJE BOSFOROM – DOLMABAHĆE - ORTAKOY – TAKSIM
Doručak. Fakultativno: prijevoz autobusom do luke gdje ćemo se ukrcati na brod, te uživati u krstarenju Bosforom u trajanju oko 2h. Imati ćemo priliku vidjeti čuvenu Dolmabahće palatu, Bosforski most, azijski dio Istanbula, djevojačku kulu..Jedinstvena prilika da doživite čari Istanbula iz druge perspektive.Mogućnost za fakultativnu posjetu Dolmabahče dvorcu, koji je bio sjedište posljednjim sultanima Osmanskog carstva, i Kemal-paši Ataturku. Po završetkuputovanje nastavljamo do Ortakoya, gdje ćete vidjeti brojne stare renovirane drvene kuće sa mnoštvom ribljih restorana i kioska za "jela s' nogu". Predivan pogled se pruža na azijski dio. Nakon obilaska, odlazimo na Taksim trg, centar zbivanja i noćnog života u Istanbulu. Šetnja najdužom i najpoznatijom shopping ulicom u Istanbulu, Istiklal ulicom gdje ćete naći mnoge poznate svjetske brendove i kupovati po sniženim cijenama. Na kraju ove ulice nalazi se čuvena Galata kula koja pruža nezaboravan pogled na Zlatni rog. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (nedjelja, 05.03.2019.) ISTANBUL – SHOPPING KAPALI ČARŠIJA– SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela i smještanje prtljaga u luggage room hotela. Slobodno vrijeme do polaska. Preporučujemo individualnu posjetu i uživanje u shoppingu u Kapali čaršiji, jednom od najvećih bazara u svijetu, ili eventualno da vrijeme iskoristite u posjeti Topkapi palači, nekadašnjoj rezidenciji mnogih sultana. Sastanak grupe u poslijepodnevnim satima, cca 15:00 h i autobuski transfer prema aerodromu. Po dolasku check in i pasoške kontrole, te ukrcavanje na let. Planirano polijetanje za Sarajevo u 19:30h. Slijetanje u 19:25h po lokalnom vremenu.

Opis Cijena
 • FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (za prvih 10 rezervacija)

 • *REDOVNA CIJENA ARANŽMANA
349 KM

425 KM
OKVIRNE CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA Cijene
 • *Miniyaturk, Pierre Loti, Eyup, Cisterne yerabatan ,Galata most i Egipatska pijaca (09:00 – 17:30) U cijenu uključene ulaznice za Miniyaturk i Cisterne, autobuski prijevoz i profesionalni vodič

 • Princevski otoci – Veliko ostrvo  (08:45  - 17:30) U cijenu uključen profesionalni vodič  i prijevoz autobusom, povratni transfer brodom, vožnju kočijama od  45 minuta

 • *Krstarenje, Ortakoy, Taksim, Dolmabahce (09.00-17.00) Ukljucen autobuski prijevoz, profesionalni vodič , privatni brod, ulaznica u Dolmabahce palatu (naknadno će biti ponuđena opcija bez Dolmabahce palate)

 • *Tursko veče (20:30 – 23:45) Uključuje večeru, show uz trbušne plesačice i folklor,  2 alkoholna ili bezalkoholna pića


 • PAKET CIJENA IZLETA:(bez turske večeri)
CIJENA 45 EUR

CIJENA 35 EUR

CIJENA 45 EUR

Cijena 35 EUR

110 EUR

Detalji

U cijenu aranžmana uključeno:
 • Avio prijevoz Sarajevo – Istanbul – Sarajevo (Turkish Airlines)
 • Smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom u 1/2 ili 1/3 sobama po izboru (ogledni hotel: Hamidiye 3*ili sl.)
 • Autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom u Istanbulu
 • Loko tour Sultanahmet
 • Troškovi organizacije i pratioca putovanja.
U cijenu programa nije uključeno:
 • Aerodromske takse u iznosu 220 KM (uplata u agenciji)
 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi do 60god ukupno za sve dane boravka
VAŽNE NAPOMENE:
 • Rezervacija se vrši uplatom avansa 40 % ukupne cijene aranžmana.
 • Nakon prvih 10 rezervacija cijena aranžmana se mijenja na redovnu.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.
 • Cijene fakultativnih izleta biće objavljene naknadno.
 • Putničko zdravstveno osiguranje je obavezno, može biti uplaćeno putem agencije ili individualno.
 • Pasoši moraju biti važeći minimalno 180 dana od datuma ulaska u Tursku.
 • Online ishođenje vize, za putnike kojima je potrebna ista za ulazak u Tursku na linku www.evisa.gov.tr.
 • Podaci dostavljeni agenciji moraju odgovarati podacima navedenim na pasošima/putovnicama.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.