VENECIJA KARNEVAL
14.02.2020.
4 DANA

Smatra se da Venecijanski karneval datira iz davne 1162. godine, kada je Republika Serenissima (kako se tada nazivala) objesila Ulrica di Trevena, Akvilejskog patrijarha. U čast pobjede, stanovnici Venecije počeli su plesati ulicama i okupljati se na Trgu Svetog Marka, glavnom gradskom trgu. Ovaj običaj počeo se ponavljati svake godine, a službeno obilježje dobio je u vrijeme renesanse. U 17. stoljeću, barokni karneval postao je prepoznatljiv u svijetu, a njegova slava nastavila se tijekom 18. stoljeća. S padom Mletačke republike njegov značaj počinje slabiti, a uskoro je i potpuno zabranjeno održavanje karnevala za vrijeme Napoleona koji je smatrao da se pod maskama kriju špijuni i urotnici. Nakon dugogodišnjeg odsutstva, talijanske su vlasti 1979. godine odlučile u Veneciju vratiti istoriju i kulturu tradicionalnog karnevala. Od tada do danas, karneval u Veneciji postao je, uz onaj u Rio de Janeiru, najpoznatiji i najposjećeniji svjetski karneval.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, 14.02.2020. / PETAK / SARAJEVO - BiH
Polazak iz Sarajeva u 21.00 h ispred Zemaljskog muzeja. Polasci iz Zenice, Doboja, Tuzle i Banja Luke. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.

2. DAN, 15.02.2020. / SUBOTA / BiH – VENETO - VENECIJA
Planirano zaustavljenje u Palma Nova Outlet Village za shopping vrijeme, nastavak vožnje do hotela. Check-in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. Fakultativno: Razgledanje Venecije. Odlazak brodom do istorijskog centra grada, šetnja sa vodičem: Trg sv.Marka, Duždeva palata, Bazilika sv.Marka, kanal Grande, Ponte Rialto, Akademija). Poseban je doživljaj biti u Veneciji u vrijeme karnevala. Grad oživljava duh starog festivala i mnogi venežani i dan danas upražnjavaju maškare u vrijeme karnevala. U prošlosti su maske služile da bi se iza njih sakrilo lice kockara, dužnika, lopova, kurtizana ili onih koji su se ugodno osjećali pod maskom da sakriju svoj pravi identitet. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti,kupovinu suvenira i slično. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 16.02.2020. / NEDJELJA / VENETO – VERONA - PADOVA
Doručak. Check out iz hotela. U 10.00 sati Fakultativno: Polazak za Veronu. Odlazak autobusom do centra grada i razgledanje grada, šetnja sa vodičem: (Trg Bra, Arena, Via Mazzini, toranj Lamberti, Trg Signori sa spomenikom Dante Aligijeriju, Julijina kuća i najpoznatija ljubavna priča svih vremena)… Nastavak vožnje do Padove, po dolasku slijedi obilazak užeg centra grada Trg Prato dela Vale, Bazilika Sv. Ante Padovanskog, Botanička bašta.. Nastavak vožnje prema talijansko-slovenskoj granici. Noćna vožnja.

4. DAN, 17.02.2020. / PONEDJELJAK / BIH
Planiran dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima

Važna napomena:

 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

PLAĆANJE CIJENA
CIJENA ZA PRVIH 20 REZERVACIJA u hotelu sa 3* - Veneto pokrajina 99 KM
Redovna cijena u hotelu sa 3* - Veneto pokrajina 119 KM

Detalji

Aranžman obuhvata:
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase,
 • smještaj u hotelu sa 3*** na bazi 1 noćenja s doručkom,
 • razgledanja prema programu,
 • pratilac grupe tokom putovanja,
 • pripremu, organizaciju i garanciju putovanja.
Aranžman ne uključuje:
 • ulaznice za objekte koji se posjećuju tokom razgledanja,
 • putničko zdravstveno osiguranje: 8,00 KM/putnik
 • na zahtjev 1x (jednokrevetna soba), naplaćuje se dodatno 30,00 KM
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom,
 • Troškove lične prirode (piće,dodatni obroci,troškove telefoniranja i interneta, karte za javni gradski prijevoz i sl.).
 • Fakultativni izleti
  • VENECIJA – 25 Eur /gradska taksa, vožnja brodom do Venecije i natrag, obilazak sa vodičem
  • VERONA PADOVA – 25 Eur / dodatna usluga vožnje autobusom, takse i obilasci gradova
  • PAKET TRI GRADA 45 Eur

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.