ISTANBUL
MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I HOTELIJERSTVA EMITT 2022. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

Poštovane kolege, partneri, saradnici te ostali uvaženi turistički radnici, Nadamo se da je tamni period za globalni turizam prošao svoje najgore dane sa pandemijom koja nas je sve skupa zadesila te da ste svi Vi iz ove krize izašli zdravi i spremni za nove pobjede i poslovne projekte. Shodno tome za Vas imamo jedan zanimljiv poslovni prijedlog, a to je posjeta sajmu turizma koji se odvija u Istanbulu pod nazivom EMITT i sljedeće godine slavi 25 godina postojanja. Sajam se odvija u periodu od 09 – 12.02.2022. godine, a pretpostavlja se da je najveći ovoga tipa u Jugoistočnoj Evropi. Lokacija održavanja sajma je kongresni centar TUYAP koji se nalazi 60 tak km udaljenosti od centra grada i gradskih zanimljivosti. Učešće na sajmu su već potvrdili neki od najvećih touroperatora, a smatra se da će ukupan broj turističkih profesionalaca koji će posjetiti sajam dostići cifru od 44 000 osoba. Ukoliko smatrate da bi i Vaša posjeta bila neminovna kako biste utvrdili odnose sa dosadašnjim partnerima te stvorili nove kontakte, ovo je prava prilika za Vas. Pretpostavljamo da nemate previše vremena da razmišljate o svim detaljima kao i samoj organizaciji posjete, stoga smo mi kao agencija sa najviše iskustva na EMITT-u, preuzeli organizaciju aranžmana i posjete te već izvršili neophodne rezervacije aviona, transfera, hotela i sve ostale aktivnosti kako bismo kompletirali ovaj projekat.

1. DAN ČETVRTAK: 10.02.2022. / LET SARAJEVO – ISTANBUL I POSJETA SAJMU
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu u 06:30h, check in te let za Istanbul Turkish Airlines u 08:30h. Dolazak na Istanbulski aerodrom u 12:30h te direktni transfer na TUYAP. Lične stvari stoje u autobusu koji će nam taj dan biti na raspolaganju. Po završetku posjete i sastanaka transfer do hotela koji se nalazi u užoj jezgri grada. Preporučujemo Vam noćnu šetnju Taksimom sa večerom u restoranu MID POINT. Povratak u hotel. Noćenje.

2. DAN: 11.02.2022. / POSJETA SAJMU ili OBILAZAK GRADA
Doručak u hotelu i transfer na sajmište. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti (cca 16:00h) Transfer do hotela i slobodno vrijeme. Moguća šetnja do Eminonu i Sirkeci sa večerom u nekom do ribljih restorana na Zlatnom Rogu. Za one koji ne žele da prisustvuju sajmu, moguće je organizovati fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom, njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija i Topkapi dvorac, a zatim slijedi slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji ili na egipatskom bazaru začina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti.

3. DAN: 12.02.2022. / POSJETA SAJMU ili „EUROASIA TOUR“
Doručak u hotelu. Slobodna posjeta sajmu te prisustvovanje ceremoniji zatvaranja sajma (bez transfera ili sa transferom uz doplatu). Za sve one koji ne posjećuju sajam, ovaj dan je idealno iskoristiti za jedan od najljepših izleta: „EUROASIA TOUR“ Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem ili autobusom do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja feribotom po Bosforu pored “Djevojačke kule” do naselja Karakoy. Penjanje uspinjačom „Tunel“ na trg Taksim i zatim slijedi šetnja prema Galata tornju. Slobodno vrijeme za kafe pauzu i kupovinu suvnira u obližnjim suvenirnicama. Nastavak šetnje do Zlatnog roga odakle imamo transfer prema hotelu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN: 13.02.2022. / SLOBODAN DAN ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog izleta „NASELJE EYUP + KRSTARENJE BOSFOROM + ORTAKOY + SHOPPING CENTAR FORUM“ Izlet zapoćinjemo posjetom naselju Eyup koga u svom djelu “Istanbul” Orhan Pamuk opisuje kao  “malo i savršeno selu na kraju Zlatnog  roga koje mu ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Nakon razgleda i slobodnog vremena, slijedi krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…). Iskrcavanje u čuvenom naselju ORTAKOY poznatom po lokaciji direktno na Bosforu uz most koji spaja 2 kontinenta. Specijaliteti Ortakoya su KUMPIR i WAFLE čija kombinacija može biti idelna opcija za ručak. Nakon pauze nastavljamo prema najvećem shopping centru u Turskoj poznatom kao FORUM ISTANBUL. U sklopu shopping centra nalazi se i najveći akvarij u Turskoj pa svoje vrijeme možete iskristiti i posjetom ovom podvodnom svijetu. U dogovoreno vrijeme povratak prema hotelu (cca 18:00 h). Slobodna noć. Noćenje.

5. DAN: 14.02.2022. / SLOBODAN DAN I POVRATAK
Doručak. Odjava iz hotela do 11:00h i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Transfer na aerodrom u 15:30h i check in. Let za Sarajevo u 20:00h. Slijetanje na MA Sarajevo u 19:05h po lokalnom vremenu...(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
CIJENA ARANŽMANA RANI BOOKING ILI PRVIH 10 REZEVACIJA (do 01.01.2021.): 694,00 KM + takse
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA:
749,00 KM + takse


Detalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Povratnu avionsku kartu ekonomske klase na relaciji SJJ-IST-SJJ (Turkish Airlines)
 • Povratne transfere na relaciji APT-HTL-APT
 • Transfer od aerodroma do sajmišta, zatim do hotela
 • Ulaznice na sajam
 • Transfer od hotela do sajmišta 2. dan boravka
 • 4 noćenja u hotelu 5* sa uključenim doručkom (Bayrampaša opc LIONEL htl ili sličan)
 • Pratioca putovanja tokom cijelog programa
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Aerodromske takse u iznosu od 180,00 KM
 • Fakultativne izlete
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 100,00 EUR
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • SULEJMANIJA + EMINONU: 10,00 EUR
 • SULTANS OLD TOWN: 10,00 EUR BEZ ULAZNICA + 20,00 EUR DOPLATA ZA ULAZ U TOPKAPI DVORAC (opcionalno)
 • EUROASIA TOUR: 25,00 EUR
 • KRSTARENJE BOSFOROM + ORTAKOY: 30,00 EUR
 • TAKSIM: 5,00 EUR
 • PAKET SVIH IZLETA: 95,00 EUR: 85,00 EUR
NAPOMENE I OSTALO:
 • AKTUELNI USLOVI ULASKA U REPUBLIKU TURSKU: - za ulazak u Tursku potreban je negativan antigenski test ne stariji od 48h, ili negativan PCR test ne stariji od 72 h ili potvrda o primljene obje doze vakcina najmanje 15 dana prije ulaska u zemlju ili potvrda o preležanoj infekciji COVID19 ne starija od 6 mjeseci - BILO KOJA OD POTVRDA (ILI TEST) MORA BITI NA ENGLESKOM JEZIKU –
 • HES CODE: Svi putnici su dužni prije ulaska u Tursku, a najranije 72 sata prije leta, OBAVEZNO da se elektronski registruju putem sljedećeg linka: https://register.health.gov.tr/ i pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. (OBAVLJA AGENCIJA)

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.