8 mart u Ohridu

PROGRAM PUTOVANJA

1. i 2. DAN / BUGOJNO – SARAJEVO – PODGORICA – SKADAR – TIRANA - OHRID
Polazak sa dogovorenog mjesta u kasnim večernjim satima. Vožnja dijelovima BiH do Crne Gore sa usputnim zadržavanjima po potrebi grupe. Ulazak u Crnu Goru i nastavak vožnje prema Albaniji. Prelazak granice između Crne gore i Albanije te dolazak u Skadar. Dolazak u SKADAR u jutarnjim satima (oko 8h). Kratak obilazak poluorijentalnog centra grada i mogućnost individualne šetnje do Rozafa tvrđave (za tvrđavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 20 minuta hoda!). Nakon razgleda Skadra nastavak vožnje prema Tirani te panoramski razgled grada uz stručna objašnjenja. Slobodno vrijeme za odmor grupe i shopping u nekom od centara koji se nalaze u blizini. Slobodno po dogovoru, nastavak vožnje prema Ohridu. Dolazak u hotel i smještaj. Slobodno vrijeme uz mogućnost grupnog odlaska na večeru u jedan od restorana uz obalu jezera.

3. DAN / OHRID I SVETI NAUM – SKOPLJE
Doručak i slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Odjava iz hotela do 11:00 h, a slobodno vrijeme do polaska prema Skoplju možete iskoristiti na našem fakultativnom izletu OHRID & SV. NAUM. Obilazak Ohrida u pratnji vodiča: crkva Sv. Sofije, Samuilova tvrđava, crkva Presvete Bogorodice Perivlepte, crkva Sv. Klimenta i Pantelejmona, amfiteatar... Šetnja gradom sa obiljem prodavnica ručno rađene kože, filigrana, suvenira od bakra i nadaleko poznatih ohridskih bisera. Nastavak vožnje prema Svetom Naumu. Posjeta manastiru koji je lociran na najljepšem dijelu Ohridskog jezera, neposredno uz granicu sa Albanijom. Sv.Naum je bio učenik Ćirila i Metodija, poznat po iscjeljiteljskim moćima. Gradnja manastira je završena 900. a 910. godine je u njemu sahranjen Sv.Naum. Iz dvorišta manastira, koji je izgrađen na stijeni, pruža se spektakularan pogled na jezero, albanski grad Pogradec i okolne planine. Nakon razgledanja manastira i izvora Crnog Drima povratak prema Ohridu i nastavak vožnje prema Skoplju. Dolazak u Skoplje u poslijepodnevnim satima i smještaj u hotel. Mogućnost odlaska na večeru u neki od tradicionalnih makedonskih restorana. Noćenje.

4.DAN / SKOPLJE PANORAMICA – SARAJEVO
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Odjava iz hotela i mogućnost fakultativnog panoramsko pješačkog razgleda Skoplja i njegovih znamenitosti, a u prvom redu Kale ili skopskog starog grada sa koga se pruža divan pogled na rijeku Vardar i Skoplje, Bit pazara – čuvene skopske čarsije hamama , Mustafa pašine dzamije itd. Nakon razgleda Bit pazara slijedi pauza za odmor poslije toga nastavak pješačkog razgleda čuvene Kamene ćuprije na Vardaru, zatim trga sa spomenicima Aleksandru Velikom, znamenitim fontanama sa spomenicima koji karakterišu život i porodicu pomenutog vojskovodje. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i povratak u hotel po dio grupe koja je ostala u hotelu i vožnja preko Srbije do Bosne uz pauze po potrebi grupe. Vožnja preko Srbije do BiH. Ulazak u BiH i vožnja prema krajnjem odredištu te dolazak u kasnim večernjim satima.

PLAĆANJE CIJENA
Jednokratno 280 KM
Ukoliko se plaća na rate 3 x 100 KM

Detalji

Aranžman obuhvata:
 • Prijevoz modernim turističkim autobusom
 • Smještaj u ½ sobamana bazi noćenje + doručak
 • Hoteli 4* na Ohridu i u Skoplju
 • Certifikovanog pratioca putovanja
 • GRATIS posjeta i obilazak Skadra
 • GRATIS posjeta i obilazak Tirane
 • Boravišne takse u hotelima
 • Kalkulaciju i realizaciju programa
Aranžman ne uključuje:
 • Doplatu za 1/1 sobu: 100,00 KM
 • Fakultativne izlete: OHRID & ST. NAUM: 15 EUR, SKOPJE: 10 EUR. Oba izleta: 20,00 EUR
 • Večere (Ohrid + Skoplje)
 • Putničko osiguranje: 6,00 KM za osobe do 60 godina starosti

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.