MILANO (DAN DRŽAVNOSTI)
Termin putovanja: 22.11.-25.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN (petak, 22.11.) SARAJEVO
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u ranim večernjim satima. Vožnja u pravcu Zenice, Doboja... sa usputnim pauzama prema potrebi grupe.

2.DAN (subota, 23.11.) MILANO PANORAMICA
Vožnja kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju i dolazak na naše prvo odredište, Milano. Po dolasku u Milano slijedi obilazak grada: grandiozni zamak Sforca, rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Pjaca del Dumo gdje je raskošna Milanska katedrala - najveća u Italiji poslije crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala - najuglednija operska kuća u svijetu (1778.), otmjena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice sa prodavnicma artikala najpoznatijih italijanskih modnih brendova. Prijava u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.DAN MILANO (nedjelja, 24.11.) COMO-LUGANO-MILANO
Doručak. Slijedi fakultativni odlazak na izlet u Švicarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano. Nastavak putovanja do elegantnog Koma, smještenog u divnom prirodnom ambijentu, ispod alpskih padina obraslih bujnom vegetacijom. U srednjem vijeku bio je čuven po svojim vještim graditeljima i vajarima-dekoraterima zvanim “komačini”, koji su ustanovili i pronijeli po Europi prepoznatljivi lombardijski stil gradnje palata i crkava. Od kraja 19. stoljeća Komo je renomirano ljetovalište sa luksuznim hotelima, vilama i rezidencijama od kojih su mnoge u posjedu poznatih umjetnika i javnih ličnosti iz cijelog svijeta. Po dolasku, šetnja obalskom promenadom i centrom grada, oko Trga Kavur i impozantne katedrale od bijelog mermera (14-18. vijek). Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (ponedjeljak, 25.11.) MILANO – PALMANOVA
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema outlet-u Palmanova.U Palmanovi vas očekuje više od 90 dućana poznatih svjetskih brendova poput Adidasa, Calvin Kleina, Calzedonie, Kappe, Pume i mnogih drugih. Slobodno vrijeme za shopping. Natavak putovanja prema Bosni i Hercegovini. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima narednog dana.

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 259 KM

Za prvih 10 rezervacija!

REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 299 KM

Detalji

U cijenu aranžmana uključeno:
  • Prijevoz autobusom visoke turističke klase
  • 2 noćenja s doručkom u 1/2 i 1/3 u hotelu 3* u Milanu (okolica).
  • GRATIS OBILAZAK MILANA
  • Kompletnu organizaciju putovanja uz pratioca putovanja
U cijenu aranžmana nije uključeno:
  • Fakultativni izleti: Lugano i Como 40 €
  • Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM, osobe starije od 60 godina plaćaju 16 KM.
  • Lokalna turistička taksa
  • provizija na kartično plaćanje

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.