ISTANBUL
Termin putovanja: 10 – 14. FEBRURAR 2022. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN LET SARAJEVO - ISTANBUL 10.02.2022.
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu u 06:30h, check in te let za Istanbul Turkish Airlines u 08:30h. Dolazak na Istanbulski aerodrom u 12:30h te direktni transfer do hotela, check-in i odmor. Mogućnost zajedničke FAKULTATIVNE šetnje do Sulejmanije džamije i naselja Eminonu. Povratak u hotel tramvajem ili pješice preko Sirkeciya, Sultanahmeta, Beyazita (u zavisnosti od vremenskih uslova). Noćenje.

2. DAN ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN“ & ISTIKLAL ULICA
Doručak. Slobodan dan za vlastite aktivnosti ili fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom, njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi dvorac, a zatim slijedi slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji ili na egipatskom bazaru začina. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Mogućnost grupnog odlaska metroom u moderni dio grada, TAKSIM. Povratak u hotel, noćenje.

3. DAN ISTANBUL LOCCO „EUROASIA TOUR“
Doručak. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta: Fakultativni izlet: PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + GALATA TORANJ Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom po Bosforu pored “Djevojačke kule” do naselja Kabataš. Penjanje uspinjačom na trg Taksim. Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

4. DAN ISTANBUL „KRSTARENJE BOSFOROM + ORTAKOY + SHOPPING CENTAR FORUM ili VENECIJA GRATIS“
Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: Naselje Eyup i krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – posljednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Djevojačka kula…). Iskrcavanje u čuvenom naselju ORTAKOY poznatom po lokaciji direktno na Bosforu uz most koji spaja 2 kontinenta. Specijaliteti Ortakoya su KUMPIR i WAFLE čija kombinacija može biti idelna opcija za ručak. Nakon pauze nastavljamo prema najvećem shopping centru u Turskoj poznatom kao FORUM ISTANBUL. U sklopu shopping centra nalazi se i najveći akvarij u Turskoj pa svoje vrijeme možete iskristiti i posjetom ovom podvodnom svijetu. U dogovoreno vrijeme povratak prema hotelu (cca 18:00 h). Slobodna noć. Noćenje.

5. DAN ISTANBUL – SLOBODAN DAN – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela do 11:00h. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, shopping i pripremu za povratak za BiH. Transfer na aerodrom u 15:30h i check in. Let za Sarajevo u 20:00h. Slijetanje na MA Sarajevo u 19:05h po lokalnom vremenu... KRAJ PROGRAMA(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
CIJENA ARANŽMANA BEZ AERODROMSKIH TAKSI: 399,00 KM
PROMOTIVNA CIJENA ARANŽMANA važi za prvih 10 MJESTA ili za rezervacije napravljene do 15.12.
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA

449,00 KM + TAKSE


Detalji

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 • Povratnu avionsku kartu ekonomske klase na relaciji SJJ-IST-SJJ (Turkish Airlines)
 • 30 cargo prtljaga + 8 kg ručnog prtljaga po osobi
 • Lunch paket u avionu
 • Transfer od aerodroma do hotela i nazad
 • 4 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom i boravišnom taksom (ILKBAL htl ili sličan)
 • Pratioca putovanja tokom cijelog programa
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • Aerodromske takse u iznosu od 180,00 KM
 • Fakultativne izlete
 • Putničko zdravstveno osiguranje
 • Doplatu za jednokrevetnu sobu 72,00 EUR
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • SULEJMANIJA + EMINONU: 10,00 EUR
 • SULTANS OLD TOWN: 10,00 EUR BEZ ULAZNICA + 20,00 EUR DOPLATA ZA ULAZ U TOPKAPI DVORAC (opcionalno)
 • EUROASIA TOUR: 25,00 EUR
 • KRSTARENJE BOSFOROM + ORTAKOY: 30,00 EUR
 • TAKSIM: 5,00 EUR
 • PAKET SVIH IZLETA: 100,00 EUR: 90,00 EUR
NAPOMENE I OSTALO:
 • Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste LAMBADA TRAVEL nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde. Omjer: 1 EUR = 2 KM
 • Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.
 • OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI JOŠ MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ.
 • Kalkulacija rađena na bazi 45 pax. Agencija zadrzava pravo izmjene i dopune programa te te otkaza programa u slučaju nedovoljno prijavljenih klijenata.UZ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A. LAMBADA.
 • AKTUELNI USLOVI ULASKA U REPUBLIKU TURSKU: - za ulazak u Tursku potreban je negativan antigenski test ne stariji od 48h, ili negativan PCR test ne stariji od 72 h ili potvrda o primljene obje doze vakcina najmanje 15 dana prije ulaska u zemlju ili potvrda o preležanoj infekciji COVID19 ne starija od 6 mjeseci - BILO KOJA OD POTVRDA (ILI TEST) MORA BITI NA ENGLESKOM JEZIKU –
 • HES CODE: Svi putnici su dužni prije ulaska u Tursku, a najranije 72 sata prije leta, OBAVEZNO da se elektronski registruju putem sljedećeg linka: https://register.health.gov.tr/ i pri ulasku u Tursku pokažu isti u štampanoj ili elektronskoj formi. (OBAVLJA AGENCIJA)

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.