TOSKANA – CINQUE TERRE
24.11.-28.11. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (Srijeda, 24.11.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ...
Polazak iz Sarajeva u večernjim satima ispred Zemaljskog muzeja. Noćna vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz usputna zadržavanja prema potrebi grupe.

2. DAN (Četvrtak, 25.11.) BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Dolazak u Bolognu. GRATIS obilazak grada nauke i umjetnosti poznatog po najstarijem univerzitetu u Evropi, obilazak: Trg Mađore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, tornjevi Azineli... Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema Montecatini termama. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za upoznavanje malog ali šarmantnog gradića. Noćenje.

3.DAN (Petak, 26.11.) FIRENZA - LUCCA
Doručak. Nakon doručka sastanak grupe i fakultativni polazak za Firenzu - glavni grad Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti, grad koji mnogi smatraju jednim od najljepših gradova na svijetu i koji je višestruko utjecao na razvoj europske kulture, umjetnosti, filozofije, mode, itd. Razgled grada uz pratnju vodiča: Palazzo Medici, Duomo e Battistero, Santissima Annunziata, Biblioteca Nazionale, Santa Croce, Casa di Dante... Slobodno vrijeme u Firenzi za individualne aktivnosti. Sastanak grupe i polazak prema gradu Lucca. Slijedi obilazak Lucce - rodnog grada Giacoma Puccinija, grada poznatog po svojim netaknutim renesansnim zidinama, koji će Vas očarati svojom ljepotom. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (Subota, 27.11.) CINQUE TERRE
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet do “Cinque Terre”, park prirode na uskom dijelu Ligurske obale na kojem je smješteno pet gradića uokvirenih strmim stijenama. Danas se do nacionalnog parka stiže vozom. Vožnja autobusom duž veličanstvene stjenovite obale do La Specie, gdje je ukrcavanje na lokalni voz koji povezuje svih pet naselja. Riomaggiore je prvo naselje sa strane La Specie. Grad leži duž potoka Madjore na stjenovitim padinama i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Odatle čuvenom stazom ljubavi, Via dell’ Amore, stiže se do mjesta Manarola, koje je izgrađeno dijelom uz more, a dijelom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. stoljeća. Vernazza je izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. stoljeća u stilu ligurijske gotike. Po mišljenju turista Vernazza je najljepši gradić nacionalnog parka. Monterosso al Mare je najstarije naselje podjeljeno na dva dijela srednjovjekovnom kulom Aurora. Novi dio grada, Fegina, je najposjećeniji turistima, ima veliki broj hotela i restorana. Feginom dominira poznata statua Neptuna, boga mora. U Monterossu se nalazi najveća plaža pa je ujedno i najposjećenije naselje. Slobodno vrijeme u svakom od naselja. U predvečernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (Nedjelja, 28.11.) PISA - BIH
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Pisi. Po dolasku GRATIS obilazak u pratnji vodiča, šetnja do Campa dei Miracoli - „Polja čuda“, gdje se nalazi svjetski slavan Krivi toranj ali i katedrala, krstionica i groblje Camposanto na kojima su radili neki od najznačajnijih predrenesansnih i renesansnih majstora. Kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima poslije ponoći / jutarnji sati narednog dana.


(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
Za prvih 10 rezervacija!
295 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 345 KM


Detalji

U cijenu aranžmana uključeno:
 • Prijevoz autobusima visoke turističke klase
 • smještaj u hotelu 3* u Montecatini Termama u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • troškovi organizacije putovanja i pratioca putovanja
 • GRATIS OBILAZAK BOLONJE I PISE
U cijenu aranžmana nije uključeno:
 • putno zdravstveno osiguranje 10 KM po osobi (do 60 god.)
 • fakultativni izleti: Firenza, Lucca, Cinque Terre (okvirno paket izleta 80 Eura)
 • doplata za 1/1 sobu 100 KM
 • ulaznice u muzeje i sl.
 • uvećanje na kartično plaćanje
 • lokalna turistička taksa (1-2 eur po noći)
 • brzi antigeni test (cca 20KM)
Uslovi ulaska u Italiju:
 • Vakcina priznata od strane EMA-e (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Jonhson&Jonhson), sa izdatim QR kodom
 • Antigenski test ne stariji od 72 sata
 • OBAVEZAN JE I TEST I VAKCINA
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih izleta.


Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.