PRAG
24.11.-28.11. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (Srijeda, 24.11.) SARAJEVO – ZENICA – DOBOJ – ZAGREB
Okupljanje putnika ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu i polazak autobusa oko 19h. Vožnja preko Zenice, Doboja do Bosanskog Broda/Gradiške. Noćna vožnja preko Hrvatske, Mađarske do Praga.

2. DAN (Četvrtak, 25.11.) PRAG
Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. Smještaj u hotel i u dogovoru sa vodičem u večernjim satima moguć polazak prema centru grada javnim gradskim prijevozom. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN (Petak, 26.11.) PRAG – DRESDEN – PRAG
Doručak. Nakon doručka odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Dresden, grad na istoku Njemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Dresden je poznat kao grad umjetnosti i kulture. Mnogi su kulturni spomenici obnovljeni nakon Drugog Svjetskog rata. Najpoznatija je zgrada opere Semperoper, dok je najpoznatija protestantska crkva Frauenkirche obnovljena tek 2005. godine (obnova je počela 1993. godine jer komunistička vlast nije brinula za obnovu sakralnih objekata uništenih u ratu). Značajna je i katolička katedrala Hofkirche. Sačuvan je dresdenski dvorac iz 15. st. koji je bio sjedište saskih vojvoda, knezova i kraljeva. Zwinger – možda i najpoznatija znamenitost Dresdena čije ime upućuje na dio obrambenog sistema, a zapravo je – palača, i to poprilično velika. Sastoji se od osam paviljona koje se isplati pogledati i samo izvana, ali pravi je doživljaj kad uđete unutra jer ih je većina pretvorena u muzeje. Bruhlska terasa (Brühlsche Terrasse) – Bruhlsku terasu često zovu i balkonom Europe. To je veliki plato na kojem se nalazi mnoštvo historijskih zgrada u čijem je podnožju široka ograđena šetnica. Ovdje vrvi život građana i turista. Tu se šeta i sjedi u restoranima s najljepšim pogledom, a ponekad se odvijaju i važna javna događanja. Podno terase teče normalni gradski promet, malo dalje je riječna plovidba, a sve to međusobno se ne ometa, već živi u skladu. Slobodno vrijeme... Povratak prema Pragu i dolazak u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN (Subota, 27.11.) PRAG
Doručak. Poslije doručka mogućnost fakultativnog obilaska grada: Panoramski i pješački razgled Praga u pratnji stručnog vodiča; HRADČANY- Samostan Strahov – Loreta – Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita – MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARO MESTO: Karlovo sveučilište – Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Astronomski sat – Staromestske namesti… zatim odlazak na Starogradski trg (najdinamičnije mjesto u gradu gdje se nalazi i spomenik Janu Husu, stara gradska vijećnica sa svjetski poznatim astronomskim satom). Slobodno vrijeme u centru grada. U večernjim satima mogućnost odlaska na krstarenje Vltavom uz večeru na brodu. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN (Nedjelja, 28.11.) PRAG – BUDIMPEŠTA
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Budimpešti. Kraći razgled grada (Trg heroja, Parlament, Citadela, Gelert, Budim, Katedrala Sv. Matyasa, Kraljevski dvorac, Ribarska kula...). Zadržavanje cca 3h. Polazak prema Bosni i Hercegovini i dolazak u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima.


(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA
Za prvih 10 rezervacija!
295 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 345 KM


Detalji

Cijena aranžmana uključuje:
  • Prijevoz autobusima visoke turističke klase
  • Troškovi organizacije putovanja
  • CUsluge pratioca/vodiča grupe
  • 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama u hotelu 3* u Pragu
Cijena aranžmana ne uključuje:
  • FakultativnI izleti (Obilazak Praga cca 15€, krstarenje Vltavom sa večerom cca 25€, Dresden cca 30€, obilazak Budimpšte cca 10€ - Paket izleta cca 75€)
  • Obavezno putno-zdravstveno osiguranje 10 KM, do 60 godina starosti
  • Karte javnog prijevoza
Uslovi ulaska u Češku:
  • Vakcina priznata od strane EMA-e (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Jonhson&Jonhson), sa izdatim QR kodom ili
  • PCR Test ne stariji od 72h


Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.