BUDIMPEŠTA
TERMIN PUTOVANJA: 21 – 24.10.2021. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN ( ČETVRTAK 21.10.2021. ) SARAJEVO - BUDIMPEŠTA
Polazak sa dogovorenog mjesta u večernjim satima ( 23:00h ) . Vožnja preko BiH i ulazak u Hrvatsku. Dalja vožnja kroz Hrvatsku preko Đakova, Osijeka, Mohácsa do Budimpešte sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN ( PETAK ) BUDIMPEŠTA SHOPPING + CITADELA + PLOVIDBA DUNAVOM SA VEČEROM
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima te pauza za odmor i shopping u jednom od tržnih centara. Polazak prema hotelu i check in. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti i odmor. U poslijepodnevnim satima fakultativni panoramski obilazak grada te odlazak na Citadelu odakle se pruža najljepši pogled na grad gdje ćete uz stručna objašnjenja našeg turističkog vodiča čuti najzanimljivije priče o ovoj dunavskoj ljepotici. Nakon slobodnog vremena spuštamo se u centar grada na dokove gdje ćete imati mogućnost odabira jednog od najpopularnijih fakultativnih izleta, a to je krstarenje Dunavom uz večeru tokom koje ćete najbolje moći doživjeti mađarsku prijestolnicu ploveći pored Margaretinog otoka i ispod poznatih mostova s panoramskim pogledom na dunavsku i peštansku stranu grada, obalu koju je zaštitila i svjetska organizacija UNESCO. Po završetku večere i krstarenja slobodno vrijeme ili povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN ( subota ) Budimpešta LOCCO + čarda
Doručak u hotelu. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti ili odabir fakultativnog izleta gdje ćemo se pobliže upoznati sa znamenitostima grada: Trg Heroja, dvorac Vajdahunyad, Andraši bulevar, Opera, crkva sv. Ištvana, Lančani most , Budim, Ribarski bastioni, Crkva Sv. Mateje, kraljevski dvorac, brdo Gelert, most Eržebet, ulica Vaci. Slobodno vrijeme u glavnoj Vaci ulici. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. U večernjim satima fakultativni odlazak na tradicionalno Mađarsko veče u čardu, gdje uz tradicionalnu muziku i ples će biti poslužena i večera koja uključuje kako nezaobilazni mađarski gulaš, kao predjelo, tako i glavno jelo i salatu. Za sve vrijeme trajanja programa poslužuje se piće (vino, sok, voda) koje je također uključeno u cijenu.

4. DAN ( nedjelja )BUDIMPEŠTA – TROPICARIUM (Najbolji ZOO & Tropikarium u Evropi + shopping)
Doručak i check out iz hotela. Polazak prema Tropicariumu. Za ljubitelje životinjskog svijeta, tu se nalazi jedan od najstarijih ZOO vrtova u Evropi te svakako nezaobilazni vodeni svijet Tropicarium (ulaznice se plaćaju vodiču). Za one kojima ni jedno ni drugo nije zanimljivo, tu je shopping centar gdje mogu provesti svoje slobodno vrijeme. U popodnevnim satima polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.


(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
ULTRA FIRST MINUTE ZA PRVIH 10 PRIJAVA ILI DO 20.08.2021. 219,00 KM
FIRST MINUTE PRIJAVE NAKON 20.08 – 15.09.2021. 239,00 KM
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA 259,00 KM


Detalji

ARANŽMAN UKLJUČUJE:
 • Prevoz luksuznim autobusima visoke turističke klase
 • Organizaciju i pratioca putovanja
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* u Budimpešti
 • Posjetu tržnim centrima
 • Sve obilaske osim fakultativnih po programu
ARANZMAN NE UKLJUČUJE:
 • -putničko zdravstveno osiguranje – 2 KM po danu
 • fakultativne izlete:
 • *Budimpešta panoramica + Citadela - 10 EUR / Uključuje vožnju autobusom od hotela do centra grada i citadele sa vodičem
 • *Plovidba Dunavom sa večerom - 30 EUR / ( cijena uključuje plovidbu Dunavom u centru gradu u turističkom brodiću namjenski osmišljenom za ovakav vid upoznavanja grada uz stručnog vodiča (brodić sadrži kako otvoreni dio tako i zatvoreni dio s komfornim smještajem)
 • *Obilazak Budimpešte u pratnji vodiča - 10 eur ( cijena uključuje obilazak znamenitosti grada : Trg Heroja, dvorac Vajdahunyad, Andraši bulevar, Opera, crkva sv.Ištvana, Lančani most , Budim, Ribarski bastioni, Crkva Sv.Mateje, kraljevski dvorac, brdo Gelert, most Eržebet, ulica Vaci )
 • *ČARDA – tradicionalno mađarsko veče - 30 eur ( cijena uključuje večeru + piće i muzičko plesni folklorni program


Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.