M I L A N O
15.10. – 21.10.2019.
(5 dana, BUS)
6 DANA / 3 NOĆENJA / BUS
…sa dodatnim posjetama: Lugano(Švicarska), Komo, Genova, Sirmione

.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN (UTORAK) 15.10.2019. SARAJEVO- MILANO
Sastanak grupe u zakazano vrijeme ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja autobusom kroz BiH, Hrvatsku, Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN  (SRIJEDA) 16.10.2019. MILANO
Po dolasku, panoramsko razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prijestolnicom i centrom glamura i fudbala: milanska  Katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primjera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i  Milanska skala... Smještaj u hotel nakon 14.00h. Slobodno vrijeme za individulne aktivnosti . Noćenje.

3. DAN (ČETVRTAK) 17.10.2019. MILANO – LUGANO (ŠVICARSKA) - JEZERO KOMO - MILANO
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku i odlaska na jezero Komo... Dolazak u bajkoviti grad Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju gradom ili uz jezero Lugano...Nastavak putovanja ka jezeru Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji... Po dolasku na jezero slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.

4. DAN (PETAK) 18.10.2019. MILANO – GENOVA – SERRAVALLE OUTLET - MILANO
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili cijelodnevni fakultativni izlet u Genovu i posjeta outlet village-u Serravalle. Po dolasku u Genovu slijedi razgledanje grada: Trg Ferrari sa bronzanom fontanom, Duždeva palata, Kolumbova kuća, Porta Soprona, Duomo, palata Sv.Đorđa... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak iz Genove i usputna posjeta outlet village-u Serravalle. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.DAN (SUBOTA) 19.10.2019. MILANO – SIRMIONE - SARAJEVO
Doručak.Polazak za BiH...svraćanje u Sirmione, poznati gradić na jezeru Garda. Nakon kraćeg razgledanja nastavak puta za BiH. Noćnja vožnja

6.DAN(NEDJELJA) 20.10.2019. BIH
Očekivani dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

NAPOMENA:
NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA.

FIRST MINUTE CIJENA DO 30.08.2019.

Hotel Cijena
1/3 soba 349 KM
1/2 soba 349 KM
1/1 soba 489 KM

REGULARNA CIJENA NAKON 30.08.2019.

Hotel Cijena
1/3 soba 379 KM
1/2 soba 379 KM
1/1 soba 519 KM

Detalji

CIJENA UKLJUČUJE:
 • Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, TV , CD, DVD – VIDEO...)
 • 3 noćenja sa doručkom u hotelu 3/4* u Milanu
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Italiji kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta.
CIJENA NE UKLJUČUJE:
 • Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje:
  MILANO RAZGLEDANJE – 10 EUR
  LUGANO – KOMO – 30 EUR
  GENOVA + SHOPPING SERAVALLE OUTLET – 25 EUR
 • Putničko zdravsveno osigruranje (PZO) 12KM
 • Boravišna taksa 5EUR po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)
NAPOMENA:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj  u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni  ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.