ATINA & AKROPOLJ & PELOPONEZ
Termini putovanja: 28.02-05.03.2019 i 05.03-10.03.2019

.

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN– SARAJEVO - ATINA
Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja i polazak prema Atini u popodnevnim satima. Vožnja kroz BiH, Srbiju... s usputnim pauzama prema potrebi grupe.

2.DAN– ATINA
Dolazak u Atinu predviđen u popodnevnim satima. Check in u hotel. Slobodno vrijeme za odmor od puta i individualne aktivnosti. Mogućnost odlaska do centra grada u pratnji vodiča. Samostalno razgledanje. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN– ATINA PANORAMA - AKROPOLJ
Doručak. Nakon doručka fakultativno panoramsko razgledanje grada: Trg Omonija, Trg Sintagma, Akademija nauka, Univerzitet i Nacionalna biblioteka, Predsjednička palata sa evzonima u tradicionalnoj uniformi, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova kapija. Mogućnost za fakultativnu posjetu Akropolju i njegovim hramovima i ostalim građevinama građenim u periklovoj epohi (Partenon, Erehtejon, Propileji, hram Nike Aptoros, Odeon). Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN– ARGOLIDA (PELOPONEZ)
Doručak.Nakon doručka fakultativni izlet na Peloponez te vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Dolazak u Epidaurus koji je poznat kao mjesto rođenja Apolonovog sina, Asklepija tj. Eskulapa.Obilazak pozorišta čuvenog po svojoj izuzetnoj akustičnosti (novčić ispušten u centar pozorišta jasno se čuje kako pada i na vrhu amfiteatra, u posljednjem, 55. redu). Nastavak putovanja i dolazak u Napflion, nekadašnju prijestolnicu Grčke. Dolazaku Mikenu, koja je u drugom milenijumu p.n.e. bila jedan od najvažnijih centara grčke civilizacije, te se i cijeli taj period grčke historije naziva mikenskim.Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene, Lavlja vrata.Cijelo arheološko nalazište Mikene je dobro očuvano tako da i danas ruševine “kiklopskih” zidina i palata izazivaju divljenje, naročito ako se ima na umu da su izgrađene hiljadu godina prije spomenika klasične Grčke. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme te mogućnost fakultativnog odlaska na “grčko veče” u taverni na Plaki. Noćenje.

5. I 6. DAN– ATINA – SARAJEVO
Doručak. Check out iz hotela. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema BiH uz usputnim pauzama prema potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima narednog dana.

Opis Cijena
 • FIRST MINUTE CIJENA
  - ZA PRVIH 10 REZERVACIJA A NAJKSANIJE DO 11.01.2019
 • REDOVNA CIJENA ARANŽMANA
289 KM

345 KM

Detalji

Uračunato u cijenu
 • prijevoz autobusom visoke turističke klase
 • smještaj u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom
 • pratilac putovanja
 • troškovi organizacije putovanja
Nije uključeno u cijenu:
 • fakultativni izleti
 • putno zdravstveno osiguranje 12 KM po osobi
 • lokalna turistička taksa
NAPOMENA:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije).
 • Putni pravac, pauze, mjesto i dužine njihovog trajanja određuje vodič . Vodič ima pravo da, zbog nepredviđenih okolnosti, promjeni red vožnje, itinerer puta, ili redosljed obilazaka lokaliteta.
 • Navedene cijene fakultativnih izleta su okvirnog karaktera, detaljne i finalne cijene će prezentovati vodič na putovanju.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.