PROVANSA SPECIJALNA PONUDA ZA 1.MAJ !!!
GENOVA – MARSEJ – AVIGNON – ARL – MILANO - LUGANO
28.04. – 05.05.2019. (8 dana / 5 noćenja / bus)

PROVANSA...
vodimo Vas u srce Provanse, tamo gdje snovi postaju stvarnost, gdje sve viđene filmske scene oživljavaju... Putovanje koje će probuditi sva Vaša osjetila, natjerati Vas da se zaljubite 100 puta dnevno u prekrasne krajolike, očarati Vas šarmom kojim je Provansa prožeta u cjelini... ...Doživite s nama jedinstvena polja lavande, fantastična francuska vina, nenadmašne gastronomske okuse, provansalske začine, arhitekturu koja će Vas ostaviti bez daha i neponovljivi šarm gradića koji su inspirirali brojne umjetnike, reditelje, kompozitore... saznajte zašto...

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN – (28.04.2019. NEDELJA) - BiH
Polazak ispred zemaljskog muzeja u Sarajevu u poslijepodnevnim satima. Slijedi noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije...

2.DAN – (29.04.2019. PONEDELJAK) – GENOVA
Dolazak u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor. U predvečernjim satima zajednički obilazak grada: Trg de Ferrari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, via Garibaldi sa palatama đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata grada. Slobodno vrijeme. Noćenje

3.DAN – (30.04.2019. UTORAK) - GENOVA – AIX EN PROVENCE - MARSEJ
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Aix en Provansu, poznati univerzitetski grad koji je vijekovima prijestolnica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Pol Sezan. Poznat je i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: bulevar Mirabo sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, trg Albetras…Nastavak putovanja za Marsej, drugi po veličini grad u Francuskoj, ujedno i najveća i najvažnija luka u zemlji. Smeštaj u hotel. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

4.DAN – (01.05.2019. SRIJEDA) – MARSEJ - AVIGNON - NIM – MARSEJ
Doručak. Panoramski obilazak Marseja: istorijski centar grada – stara luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, Gradska kuća, obilazak čuvene ulice Canabiere...Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Avinjona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avinjona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea...Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Nim, grad koji ima bogatu istoriju još iz doba Rimljana. Po dolasku obilazak grada: Arena, vrt fontana sa Dijaninim hramom i statuama, Maison Carre-hram koji je posvećen imperatoru Avgustu…Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Povratak u Marsej. Noćenje.

5.DAN – (02.05.2019. ČETVRTAK) – MARSEJ - SAN REMI – LE BO – ARLES – MARSEJ
Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska prelijepih provansalskih sela. Odlazak do San Remija, gradića u kome se rodio prorok Nostradamus i u kome je Van Gog stvorio nevjerovatne 143 slike. Obilazak San Remija: Nostradamusova kuća, Nostradamusova fontana, Katedrala, Gradska kuća…Nastavak putovanja za Le Bo, gradića koji je smješten na stijeni. Obilazak grada: crkva Sv.Vinsenta. Šetnja gradićem do tvrđave Le Bo u kojoj je smješten veliki broj prelijepih kafeterija i radnji sa suvenirima. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Arl - grad u kome je Vinsent Van Gog proveo posljednje godine svog života. Obilazak Arla: rimska Arena, katedrala Sv.Trofima, antički teatar, Konstantinove terme, Žuta kuća u kojoj je živio Van Gog. Povratak u Marsej. Noćenje.

6. DAN – (03.05.2019. PETAK) – MARSEJ - MILANO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Milano, drugi po veličini grad u Italiji, glavni grad okruga Milano i regije Lombardija. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala... Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. DAN – (04.05.2019. SUBOTA) – MILANO – LUGANO - JEZERO KOMO
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vrijeme u Milanu ili mogućnost fakultativnog odlaska do susjedne Švicarske i grada Lugana. Po dolasku kraći obilazak Lugana koji se nalazi na istoimenom jezeru: glavni gradski trg Della Riforma, crkve Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje uz jezero. Nastavak vožnje prema Komu. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji...Po dolasku na jezero kraći obilazak u pratnji vodiča. Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju. Povratak u Milano. U predvečernjim satima polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Sarajevu.

8. DAN – (05.05.2019. NEDELJA) - BiH
Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima.

Opis Cijena
 • FIRST MINUTE CIJENA DO 16.03.2019. (za uplate avansa od min 30%) • REGULARNA CIJENA OD 17.03.2019. (za uplate avansa od min 30%)
Cijena 1/3 649,00 KM
Cijena 1/2 649,00 KM
Cijena 1/1 909,00 KM

Cijena 1/3 699,00 KM
Cijena 1/2 699,00 KM
Cijena 1/1 959,00 KM
NAVEDENA CIJENA U TABELI PREDSTAVLJA CIJENU ARANŽMANA PO OSOBI, U ODABRANOM TIPU SOBE. ( ½ ILI 1/1 SOBA)

Detalji

Uračunato u cijenu
 • Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
 • Smještaj u hotelu 3* u Genovi na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • Smještaj u hotelu 3* u Marseju na bazi 3 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • Smještaj u hotelu 3* u Milanu na bazi 1 noćenja sa doručkom u 1/2 sobama
 • obilaske prema programu (Aix en Provans, Marsej, Milano)
 • Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Francuskoj kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih (neobaveznih) izleta
Nije uključeno u cijenu:
 • Putničko zdravstveno osiguranje 16 KM
 • Gradske taxe u hotelu u Genovi 3 EUR po osobi/noć
 • Gradske taxe u hotelu u Marseju 2 EUR po osobi/noć
 • Gradske taxe u hotelu u Milanu 5 EUR po osobi/noć
 • Fakultativne izlete
FAKULTATIVNI IZLETI:
 • Avinjon - Nim – 30 €
 • San Remi - Le Bo - Arl – 30 €
 • Lugano + Jezero Komo 30 €
NAPOMENA:
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.
 • Smještaj u 1/3 (trokrevetnim sobama) podrazumijeva 1 „francuski“ ležaj i 1 pomoćni ležaj (ili sofa) „na razvlačenje“. Sve sobe u hotelima su iste veličine bez obzira dali se radi o sobama 1/1, 1/2 ili 1/3.
 • NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.