NICA–PROVANSA–MILANO
SPECIJALNA PONUDA 1.MAJ 2019.
7 dana/BUS 27.04-04.05.2019.

Marseille...
Marseille – drugi po veličini grad u Francuskoj i najveća i najvažnija luka u zemlji. Marseille ima sve odlike velegrada, mediteranska atmosfera je sveprisutna, a istorijski centar grada obiluje zgradama impresivne arhitekture. Danas Marseille ima izražen kosmpolitski duh, tu se spajaju razne kulture i religije, a između starih građevina i modernih poslovnih zgrada, smjestili su se brojni teatri,muzeji i šarmantni bulevari. Gastronomska ponuda obiluje jelima „iz mora“, a najpoznatija je bouillabaisse – riblja čorba, zaštitni znak Marseilla, već dugi niz godina.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, 27.04.2019. (SUBOTA), SARAJEVO – LJUBLJANA – NICA
Polazak sa odlaznih perona autobusne stanice Sarajevo u 17.00h. Vožnja luksuznim autobusom na relaciji Sarajevo – Zenica – Doboj – Zagreb – Ljubljana. Noćna vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN, 28.04.2019. (NEDJELJA), NICA
Dolazak u Italiju u jutarnjim satima,vožnja preko Italije do Azurne obale. Dolazak u poslijepodnevnim satima u Nicu (cca 14.00-15.00h). Smještaj u hotel. Pješačko razgledanje grada u pratnji vodiča: hotel Negresko, ruska crkva, bazilika Notre Dame, place Massena, Palais de Justice, Course Saleya, vidikovac Chateu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, 29.04.2019. (PONEDJELJAK), NICA – ANTIBES – CANNES – MARSEILLE
Nakon doručka napuštanje hotela i obilazak dijela Azurne obale i to prvo odlazak u Antibes. Antibes je jedno od najšarmantnijih mjesta na Azurnoj obali. Grad opasan zidinama, krije veliki broj prelijepih trgova, ali i sjajnih muzeja od kojih je svakako najinteresantniji čuveni Pikasov muzej. Slijedi odlazak u Cannes, jedan od najpoznatijih turističkih središta u Francuskoj. Obilazak ovog poznatog festivalskog grada: Bulevar De la Croisette, festivalske palate – Bulevar slavnih, šetnja do starog grada s vidikovcem, sa kojeg se pruža predivan pogled na Cannes i Lerinske otoke. Slobodno vrijeme. Polazak prema Marseju. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora obilazak Marseilla u pratnji vodiča: Katedrala de Major i stari grad, luka sa tvrđavama Sv.Nikole i Sv.Jovana, pozorište La Criee, gradska kuća ili hotel de Ville, Bazilika Notre-Dame de la Garde, ulica Cannabiere, Cours Belsunce. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, 30.04.2019. (UTORAK), MARSEILLE – AVIGNON – NIMES – ARLES – MARSEILLE
Doručak. Nakon doručka cjelodnevni fakultativni izlet. Prvo odlazak do Avignona, jednog od najvažnijih gradova Provanse. Nekada je bio centar hrišćanstva i sjedište katoličke moći. Po dolasku obilazak Avignona: Papska palata, najveća gotska palata na svijetu, most Sv.Benezea. Nastavak putovanja do Nimesa starog rimskog grada. Obilazak Nima: Arena, Maison Carrée, Augustova kapija, Dijanin hram, Katedrala. U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja za Arles - grad u kome je Vincent Van Gogh proveo poslednje godine svog života. Grad su osnovali stari Grci u 6. veku p.n.e., a najveći prosperitet dosegnuo je u Cezarovo doba kada je bio značajnija luka i od Marseja. Obilazak Arlesa: rimska Arena, katedrala Sv.Trifuna, Trg Republike sa gradskom kućom, Antički teatar, Žuta kuća u kojoj je živeo Van Gogh. U dogovoreno vrijeme u večernjim satima povratak u Marseille. Noćenje.

5. DAN, 01.05.2019. (SRIJEDA), MARSEILLE – SAINT REMY – LES BAUX – AIX – MARSEILLE
Nakon doručka cijelodnevni izlet u Provansu i njene najznačajnija naselja. Prvo odlazak do Saint Remy de Provence, malog gradića u kojem se rodio poznati prorok Nostradamus i gdje je Vincet Van Gogh imao jedan jako uspješan period stvaranja i slikanja. Obilazak grada: Nostradamusova kuća, Gradska kuća, Gradska fontana, Katedrala. Nakon obilaska Saint Remy-ja polazimo za Les Baux de Provence, jedno od najlijepših francuskih sela sa preko 1,5 miliona posjetitelja u toku godine. Smješten na vrhu stijene, stari zamak se nadvija nad cijelom regijom i nadgleda planine na jugu. Šetnja starim uvrđenim gradom opasanim zidinama i slobodno vrijeme za kupovinu unikatnih suvenira ili uživanja u pogledu sa zidina grada. Nakon slobodnog vremena nastavak putovanja prema Aix en Provance, poznatom univerzitetskom gradu koji je vjekovima prijestonica Provanse. Ovo je grad u kome se rodio i stvarao Paul Cezzane, jedan od vodećih slikara, uz Van Gogha i Gauguina, na prelazu između impresionizma u kubizam. Aix je poznat i kao grad “hiljadu fontana” jer ga krase mnogobrojne fontane budući da leži na termalnim izvorima. Obilazak Aix-a: Cours Mirabeau sa drvoredom topola, katedrala Sv.Spasitelja, Place de l'Hotel de Ville. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u Marseille u večernjim satima. Noćenje.

6. DAN, 02.05.2019. (ČETVRTAK), MARSEILLE – MILANO
Nakon doručka check out iz hotela i polazak prema Milanu. Dolazak u Milano u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora obilazak Milana u pratnji vodiča: Castello Sforzesco, porta Gariballdi, porta Nuova, porta Venezia, giardini Pubblici, via Dante, Teatro alla Scala, galeria Vittorio Emanuele II, Duomo, piazza del Duomo. Slobodno vrijeme u centru grada. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

7. DAN, 03.05.2019. (PETAK), MILANO – SARAJEVO
Nakon doručka napuštanje hotela. Predlažemo fakultativni odlazak do prekrasnog jezera Como i istoimenog gradića na obali jezera. Po dolasku kraći obilazak grada: stadion, spomenik palim borcima, Tempio Voltiano, piazza Cavour, katedrala. Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju u predivnom ambijentu jezera Como. U dogovoreno vrijeme povratak u Milano. Polazak prema BiH u poslijepodnevnim satima i vožnja sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

8. DAN, 04.05.2019. (SUBOTA), SARAJEVO
Dolazak u BiH u jutarnjim satima.

Opis Cijena
 • CIJENA: (first minute ponuda za uplate do 23.03.2019)

 • Cijena nakon 23.03.2019. iznosi:
599,00 KM

645,00 KM
O HOTELU U NICI
 • Hotel Busby nalazi se u samom centru Nice na svega 5 minuta šetnje od glavne gradske plaže u zaljevu Anđela. Hotel posjeduje 80 ugodnih soba u Belle Epoque stilu, koje su klimatizirane, sa satelitskim TV-om i WiFi signalom. Također u sklopu hotela se nalazi i bar i salon za opuštanje uz piće nakon dugog dana istraživanja Nice i okoline. U restoranu hotela gosti mogu da se posluže specijalitetima Francuske mediteranske kuhinje.
O HOTELU U MARSEJU
 • Smješten nekih 500 matara od stare luke hotel ibis Marseille Centre Vieux Port pruža moderan i ugodan smještaj u srcu Marseja. Sve sobe su opremljene sa „flat-screen“ TV-om sa satelitskim programima i WiFi signalom u cijelom hotelu. Restoran hotela nudi buffet doručak za goste sa slatko-slanim programom. Nakon cijelodnevnog obilaska grada hotel nudi odmor u modernom baru sa pićima, grickalicama i dnevnom štampom.
O HOTELU U MILANU
 • Hotel B&B Milano Sesto Marelli nalazi se u mjestu Sesto San Giovanni, na 400 metara od postaje podzemne željeznice Sesto Marelli, koja uključuje linije do centra Milana. U sklopu objekta gostima su na raspolaganju moderne sobe i besplatni WiFi. Sve su sobe klimatizirane i imaju parketne podove izrađene od ekoloških materijala, TV ravnog ekrana s programima Sky i sef. Vlastite kupaonice uključuju tuš i sušilo za kosu. Gosti mogu besplatno koristiti 2 tablet računala s pristupom internetu u zajedničkoj prostoriji, a recepcija je otvorena 24 sata dnevno. 

Detalji

Uračunato u cijenu:
 • Prijevoz modernim autobusom na relaciji Sarajevo-Nica-Marseille-Milano-Sarajevo,
 • 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Busby u Nici (ili sličnom),
 • 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* Ibis Marseille Centre Vieux Port u Marseille (ili sličnom),
 • 1 noćenje sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu 3* B&B Milano Sesto Marelli u Milanu (ili sličnom),
 • Obilasci Nice, Antibesa, Cannesa i Milana,
 • Usluge stručnog vodiča tokom putovanja i boravka u Italiji i Francuskoj i kompletna organizacija putovanja.
Nije uključeno u cijenu:
 • Fakultativni izleti (Marseille 15,00 EUR, Avignon-Nimes-Arles 30,00 EUR, Obilazak Provance: Saint Remy-Les Baux-Aix 30,00 EUR, Como 20,00 EUR),
 • PZ osiguranje 16,00 KM,
 • Boravišne takse koja se plaćaju na recepciji hotela na licu mjesta (2,00-6,00 EUR po osobi po noći),
 • Doplata za dodatno sjedište u autobusu 165,00 KM,
 • Doplata za svako posebno traženo sjedište u autobusu 50,00 KM/sjedište,
 • Doplata za jednokrevetnu sobu 290,00 KM.
Napomena:
 • Popusti: Dijete do 12 godina u pratnji dvoje odraslih 100,00 KM.
 • Putnici na ovom putovanju obavezni su imati biometrijski pasoš sa datumom važenja minimum 3 mjeseca od planiranog dana povratka sa putovanja.
 • Kalkulacija je rađena na bazi minimum 45 putnika. Sa uplatom akontacije putnik prihvata Opće uslove putovanja.
 • Agencija zadržava pravo promjene rasporeda fakultativnih posjeta usljed nepredviđenih okolnosti.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.