ISTANBUL
TERMIN PUTOVANJA: 25 – 29.09.2019.

Veličanstveni Istanbul, najveći europski grad, jedna od kolijevki moderne civilizacije i mjesto gde se istok i zapad susreću.
Stoljeća povijesti, kulture, tradicija, velebnih građevina i neprocjenjivih umjetnina tvore čar ove metropole. Prijestolnica na dva kontinenta i mjesto gdje se kulture susreću definitivno je na listi svakog ozbiljnog putnika pa vam stoga donosimo program našeg putovanja koji ne smijete propustiti...

6

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN 25.09.2019. SARAJEVO – ISTANBUL „VELIČANSTVENA ŠETNJA”
Okupljanje putnika na aerodromu Sarajevo u 07:00h . Let za Istanbul u 09:10h – avio kompaniija TURKISH AIRLINES. Po slijetanju u Istanbul, transfer od aerodroma do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni grupni odlazak do Istanbulskog univerziteta, a zatim prema Sulejmanija džamiji odakle nastavljamo prema Egipatskom bazaru začina. Slobodno vrijeme za šoping i razgledanje. Povratak u hotel u dogovoreno vrijeme.

2. DAN ISTANBUL LOCCO „SULTANS OLD TOWN”
Doručak u hotelu. Nakon doručka slobodno vrijeme ili se možete priključiti našem fakultativnom izletu: „SULTANS OLD TOWN” Fakultativni obilazak starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija ili Topkapi palata...) Slobodno vrijeme za kupovinu u čuvenoj Kapali čaršiji. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima mogućnost fakultativnog grupnog odlaska na Taksim, moderni dio Istanbula gdje svi mogu naći dio zanimacije za sebe. Od najboljih restorana, klubova, prodavnica i shopping centara do jedne lijepe šetnje Istiklal ulicom. Preporučujemo caffe pauzu u restoranu MID POINT odakle se pruža prelijep pogled na Bosfor i azijski dio grada. Povratak u hotel po dogovoru sa grupom. Noćenje.

3. DAN ISTANBUL - AZIJA / “EUROASIA TOUR”
Doručak i slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak: PANORAMA 1453 + AZIJA + VOŽNJA BRODOM + KARAKOY + EMINONU Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja tramvajem do muzeja “PANORAMA 1453” (muzej posvećen osvajanju Konstantinopola od strane Fatih Sultan Mehmeda), a nakon obilaska i razgleda muzeja kao i dijela gradskih zidina, organizovano metroom koji ide ispod Bosfora (MARMARAY) prelazimo na Azijski dio Istanbula u naselje Kadikoy. Slobodno vrijeme za ručak i vlastite aktivnosti. U dogovoreno vrijeme ukrcavanje na feribot. Vožnja Feribotom preko Bosfora pored “Djevojačke kule” do naselja Karakoy. Šetnja preko Galata mosta i Zlatnog roga do naselja Eminonu gdje možete probati specijalitet toga mjesta «riblji sendvič». Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping. Povratak u hotel. Noćenje

4. DAN ISTANBUL “CRUISE & JOY”
Doručak. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti uz mogućnost fakultativnog izleta: KRSTARENJE BOSFOROM + MINIATURK + EYUP + SHOPPING TOUR Okupljanje na recepciji hotela u 09:00 h. Vožnja brodicom po Bosforu ispod Bosforskog mosta koji spaja dva kontinenta, a između dva kontinenta uz razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši dio Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sjedište sultana, Bešiktaš, Ortakoj kvart, Rumeli hisar – čuvena bizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula) i mnoge vile turskih milionera koje se nalaze uz samu obalu Bosfora. Nakon krstarenja vozimo se prema muzeju Miniaturk koji je jedan od najvećih minijaturnih parkova u svijetu i koji sadrži preko 105 građevina iz Osmanskog perioda a nalazi se na kraju Zlatnog roga u naselju Eyup. Transfer do centralnog dijela naselja gdje se nalaze mnogi restorani, prodavnice i turbeta velikana Osmanskog carstva. Slobodno vrijeme za slikanje i caffe pauzu uz mogućnost odlaska na vidikovac Pier Lotti. Nakon pauze posjeta jednom od najvećih shopping centara u Istanbulu (Forum ili sl.). Slobodno vrijeme za shopping i povratak u hotel.

5. DAN ISTANBUL - SARAJEVO “FREE AS A BIRD”
Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno popodne za vlastite aktivnosti. Okupljanje u hotelu i transfer na aerodrom u cca 16:00h. Let za Sarajevo u 19:20 h. Slijetanje na MA Sarajevo u 20:15 h po lokalnom vremenu.

ARANŽMANI:
CIJENA ARANŽMANA RANI BOOKING ILI PRVIH 15 REZEVACIJA (do 20.06.2019.): 499,00 KM + takse
REGULARNA CIJENA ARANŽMANA: 549,00 KM + takse

OBAVEZNO PROVJERITI DATUM VAŽENJA PASOŠA – PASOŠ MORA VAŽITI JOŠ MINIMALNO 150 dana OD DANA ULASKA U TURSKU! ZA OVO PUTOVANJE POTREBAN JE BIOMETRIJSKI PASOŠ. Za sve one koji posjeduju putovnicu, obavezna je kupovina vize za Tursku! Uplata u agenciji 50 KM.


Detalji

CIJENA OBUHVATA:
  • Povratnu avionsku kartu na relaciji SJJ-IST-SJJ / Economy 30 kg prtljaga Turkish airlines,
  • Povratne transfere na relaciji APT-HTL-APT,
  • 4 noćenja u hotelu 4* sa uključenim doručkom,
  • Pratioca putovanja tokom cijelog programa
CIJENA NE OBUHVATA:
  • Aerodromske takse u iznosu od cca 235 KM,
  • Fakultativne izlete (SULTANS OLD TOWN: 15 EUR + ULAZNICA 10 EUR TAKSIM: 5 EUR EUROASIA TOUR: 20 EUR CRUISE & JOY: 30 EUR *** PAKET SVIH IZLETA 75 EUR***),
  • Putničko zdravstveno osiguranje
NAPOMENA:
  • Svi fakultativni izleti i posjete su na dobrovoljnoj bazi, plaćaju se predstavniku agencije u inostanstvu i za iste LAMBADA TRAVEL nije u mogućnosti izdati fiskalni račun niti bilo koju vrstu potvrde.
  • Moguća je promjena redoslijeda fakultativnih izleta i posjeta u skladu sa vremenskim i drugim uslovima, što ne može uticati na kvalitet programa.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.