LJUBLJANA + KLAGENFURT + BLED + KRANJ + MARIBOR
Osmomartovska bajka...
07.03 – 10.03.2019.

Slovenija... je mala ali čudesna zemlja, sve je tu na dohvat ruke, primorska i podalpska država na jugu srednje Evrope, koja se na zapadu graniči sa Italijom, na sjeveru s Austrijom, na sjeveroistoku s Mađarskom, na istoku i jugu s Hrvatskom, a na jugozapadu, u Piranskom zalivu, ima izlaz na Jadransko more. Sjeverozapadni dio je izričito planinski i tu se prostire vijenac Julijskih Alpa, sa najvišim vrhom Triglavom(2864m). Bled – Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojega se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok!

PROGRAM PUTOVANJA

1, 2. DAN/ Četvrtak & petak 07/08 Mart 2019; POLAZAK - LJUBLJANA
Okupljanje grupe u 00:00h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu (Vožnja preko Visokog, Kaknja, Zenice, Lašve, Viteza, N. Travnika, Bugojna, G.D. Vakufa, Jajca, Banja Luke / Opcionalno: Ključ, Petrovac, Bihać). Noćna vožnja preko Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Po dolasku u Ljubljanu smještaj u hotel i slobodno vrijeme. Nakon kraćeg odmora fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča: Kongresni trg, Park Zvezda, Zmajski most, Tromostovlje, spomenik Prešernu, Prešernov trg, katedrala sv. Nikole... Slobodno vrijeme u centru grada nakon čega slijedi organizovani odlazak u najveći shopping centar Slovenije „BTC CITY“ ili sličan. Slobodno vrijeme za shopping u trajanju od 2h. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. NOĆENJE.

3.DAN (31.12. ponedjeljak): KRANJ – KLAGENFURT – BLED
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do Austrije i posjeta Klagenfurtu uz mogućnost šopinga u najvećem tržnom centru južne Austrije u centru Klagenfurta – City Arkaden. Klagenfurt je glavni grad austrijske savezne pokrajine Koruške. Sa oko 100.000 stanovnika Klagenfurt je ujedno i najveći koruški grad. Prema legendi, Klagenfurt je osnovan na mjestu gde je ubijen zmaj koji je živio u obližnjoj močvari. Grad je smješten u kotlini, na jugu Austrije u dolini između Alpi i planina Karavanki kojima prolazi granica Austrije i Slovenije. Zapadno od grada se nalazi jezero Wörthersee koje se često naziva "austrijsko more". Klagenfurt nosi status jednog od najljepših starih gradova u Austriji! Za vrijeme šetnje možete otkriti predivna renesansna dvorišta u kojima su se danas smjestili moderni butici, trendy lokali i autohtone gostionice. U 14:00h polazak iz Klagenfurta prema Bledu. Kraća vožnja do Bleda i slobodno vrijeme na Bledu za šetnju pored jezera, obilazak crkvice ili vožnju brodićem (fakultativno). Rastanak od ovog istinskog dragulja prirode i nastavak vožnje prema Kranju gdje slijedi panoramski razgled uz mogućnost pauze za odmor grupe. Dolazak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

4.DAN (31.12. ponedjeljak): KRANJ – KLAGENFURT – BLED
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Mariboru. Dolazak u Maribor i razgled grada: Vinagova Klet – stari vinski podrum (razgledanje samo eksterijerno), Trg Slobode sa starim Zamkom Marburg, Grajski trg, Gospodska ulica – glavna pješačka zona grada, katedrala Sv. Jovana, Glavni trg sa Kužnim stubom i Rotovžom – gradska kuća, Lent – najstariji dio grada položen uz rijeku Dravu, „Hiša stare trte“ (kuća stare loze) sa najstarijom vinovom lozom na svijetu. Nakon razgleda slijedi slobodno vrijeme za ručak i nastavak vožnje prema Zagrebu. Slobodno vrijeme za shopping u Designer Outlet Croatia village centru i robna kuća IKEA. U dogovoreno vrijeme polazak prema BiH sa usputnim pauzama po potrebi grupe. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima ili jutarnjim satima narednog dana u zavisnosti od zadržavanja na granicama.

Opis Cijena
 • CIJENA ARANŽMANA:
250,00 KM
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
 • Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 30% cijene a najkasnije 10 dana prije polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70% do punog iznosa cijene putovanja.

 • Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) uplatom na račun Saraj – Bosna doo

 • Ukoliko se aranžman plaća na rate, kompletna cijena aranžmana se uvećava za 10 KM i plaća se na naćin:
  2 rate u iznosu od po 90,00 KM i preostala rata u iznosu od 80,00 KM

Detalji

Cijena aranžmana obuhvata:
 • Prijevoz modernim tur. autobusima
 • Smještaj u RADISSON BLU 4*superior hotelu Ljubljana
 • 2x doručak na bazi švedskog stola
 • Usluge vodiča i vođe putovanja
 • Gratis posjete tržnim centrima
 • Gratis posjetu i obilazak Maribora
Cijena aranžmana NE obuhvata:
 • Boravišnu taksu u hotelu, a koja se plaća nalicu mjesta u hotelu (3,13 EUR po danu)
 • Fakultativne izlete; Ljubljana: 8 EUR
 • Klagenfurt, Bled, Kranj: 15 EUR
 • Putničko zdravstveno osiguranje; 2 KM/dan
OPĆE NAPOMENE ZA PUTOVANJA U ORGANIZACIJI T.A. LAMBADA Bugojno
 • T.A. LAMBADA zadržava pravo da, u slučaju izmjene cijene prijevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana prije polaska na putovanje.
 • U okviru razgledanja gradova navedenih u programima putovanja agencije Lambada, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.
 • Naplata fakultativnih izleta se vrši na putovanju od strane predstavnika agencije te agencija nije u stanju izdati fiskalni račun za pruženu uslugu. Kurs koji se koristi prilikom obračuna izleta jeste 1 EUR = 2 KM.

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.