Albanija 8. Mart
Kružna tura
03 - 06.mart 2022. Preuzmi

PROGRAM PUTOVANJA

1 i 2. DAN: 03 i 04.03.2022. BiH & SKADAR & DRAČ
Polazak iz Bugojna u četvrtak u 22:00h ispred T.A. LAMBADA. Vožnja udobnim turističkim autobusom na relaciji Bugojno – Sarajevo – Foča – Nikšić – Podgorica – Skadar. Dolazak u Skadar oko 10:00h. Obilazak Skadra. Grad Skadar jedan je od najstarijih albanskih gradova. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama, stoga je ovo grad gdje ćete vidjeti pravi duh Albanije. Proći ćemo pokraj Skadarske tvrđave Rozafe. Slijedi kraći razgled centralnog dijela grada uz pratnju vodiča. Kraće slobodno vrijeme za vlastite sadržaje. Polazak prema Draču u 14:00h. Dolazak i smještaj u hotel. Mogućnost fakultativnog večernjeg odlaska u centar Drača gdje ćemo vidjeti poznati amfiteatar te stare zidine grada i gradsku kulu, te doživjeti jednu potpuno novu, mediteransku Albaniju.

2. DAN: 05.03. SUBOTA / ELBASAN & BERAT & TIRANA
Doručak. Dan predviđen za slobodne aktivnosti ili fakultativni izlet «ELBASAN & BERAT & TIRANA. U Tirani odlazimo u centar grada na pješački razgled glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku Skenderbegu – Zgrada Opere – Zgrada nacionalne banke Albanije – Katedrala Ngjallja e Krishtit, albanska ortodoksna katedrala – Nacionalni povijesni muzej i ostale zanimljivosti grada te slobodno vrijeme (max 1h) za vlastite sadržaje u Tirani. Vožnju nastavljamo prema Elbasanu, gradu osnovanom od strane Mehmeta II pod nazivom Eli-Bashan ( Prijevod: ja pružam ruku ). Slijedi kraći razgled grada, bizantske i rimske ruševine te kraljevska džamija, ostaci starog grada te glavna gradska šetnica. Potom idemo prema Beratu, kojeg u Albaniji ali i šire smatraju gradom-muzejem. Ovaj grad je dio Unescove baštine, a poznat je dobro očuvanom osmanskom gradu kojeg neki smatraju i jednim od najljepših na Balkanu, a poznat je i kao grad „hiljadu prozora“, zahvaljujući mnogobrojnim prozorima starih kuća karakterističnog lokalnog stila. Berat je stara tvrđava koja je još uvijek naseljena, što je zapravo prava rijetkost u Europi. U nastavku mogućnost posjete Etnografskom muzeju, smještenom u otomanskoj kući iz 18. st., u kojem su izložene narodne nošnje, alatke koje su koristile tkalje i kujundžije te kuhinje, spavaće i gostinjske sobe opremljene u tradicionalnom stilu. Slobodno vrijeme. Povratak u Drač. Noćenje.

3. DAN 06.03. NEDJELJA / DRAČ & KRUJE & PODGORICA
Doručak. Odjava iz hotela i polazak u Kruje, odnosno rodni grad Skenderbega. Kruje je u 15. st. bio glavni grad Albanije te se prostire na padini uzvisine Sari Saltiku. Po dolasku kraći razgled grada uz pratnju vodiča: Skenderbegov muzej, koji se nalazi u veličanstvenoj tvrđavi na stjenovitoj padini – Etnografski muzej koji se nalazi u tradicionalnoj kući sagrađenoj sredinom 18. stoljeća. Nastavak puta te pauza u Podgorici. Panoramski razgled grada te slobodno vrijeme za odmor u ovom glavnom gradu Crne Gore. Nastavak puta za BiH u dogovoreno vrijeme. Dolazak u kasnim večernjim satima.(Pomjerajte tabelu lijevo-desno da bi vidjeli preostali sadržaj)

CIJENA
CIJENA ARANŽMANA:
(Cijena aranžmana za plaćanje na rate: 3 x 100 KM)
280,00 KM


Detalji

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
  • Prijevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
  • Smještaj u hotelu 4* na bazi noćenje sa doručkom u Draču
  • Pratnja turističkog vodiča na cijelom putovanju
  • Sve izlete prema programu (osim fakultativnih)
  • Troškove organizacije i realizacije programa
U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
  • PZO (2,00 KM po danu do 60 g starosti, 4,00 KM / 60-65 g)
  • Fakultativni izleti i ulaznice van programa
  • Dodatak za 1/1 sobu 80,00 KM
  • Dodatak za prva dva sjedišta i sjedište iza drugih vrata 50,00 KM

Lokacija

Login

Newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor.